Sürgős akció

Koronavírus: elég volt a kínai kormány cenzúrájából!

Kína, Az akció indult: 2020/2/28, A petíció aktív

Cenzúra, zaklatás és a szólásszabadság korlátozása akadályozza a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. Követeld velünk a kínai cenzúra eltörlését!

Februárban koronavírus fertőzésben meghalt az a kínai orvos, akit miután megpróbálta a világot figyelmeztetni a Vuhan városából kiinduló járványra, elhallgattattak és „pletyka terjesztéssel” vádoltak meg a kínai hatóságok. A Li Wenliang halálról szóló hírek Kína-szerte dühöt és haragot váltottak ki, és mozgósították az embereket, hogy véget vessenek a járvánnyal kapcsolatos kínai állami cenzúrának.

A cenzúra azonban még nem ért véget. A kínai hatóságok életbevágó, közérdekű információkat titkoltak el az emberek elől, és igyekeztek az állam által elkövetett hibákról szóló hírek nyilvánosságra kerülését is megakadályozni. Számtalan újságcikk esett a cenzúra áldozatául a járvány kitörése óta. A koronavírussal kapcsolatos online posztokat, hashtageket és a szólásszabadságot követelő tartalmakat törölték. Újságírókat és aktivistákat a hatóságok zaklatják, amiért járvánnyal kapcsolatos híreket osztanak meg a közösségi médiában.

Kínában eddig sem volt ismeretlen a hatóságok cenzúrája, azonban egyre többekben merül fel, hogy az állami cenzúra hozzájárult a járvány terjedéséhez és emberi életeket sodort veszélybe. Mutasd meg, hogy támogatod a szólásszabadságot, és szólítsd fel Xi Jinping kínai elnököt a cenzúra eltörlésére!

Cselekedj most: szólítsd fel a kínai kormányt, hogy vessen véget a cenzúrának, és tegye elérhetővé a járvánnyal kapcsolatos információkat!

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Xi Jinping: elnök

Követeljük:

• vessen véget a cenzúrának, és tegye elérhetővé a járvánnyal kapcsolatos információkat