Hagyatéki adományozás

Mindannyian vágyunk bizonyos változásokra a világban, amiben élünk. De vannak változások, amelyek a mi életünkben nem teljesednek be. Hagyatékunkkal tovább segíthetjük a számunkra fontos ügyeket, hiszen egy végrendeletben nemcsak magánszemélyek, de akár civil szervezetek is megnevezhetőek.  

Magyarországon még kevéssé elterjedt, hogy valaki a végrendeletében egy alapítványt vagy egyesületet nevez meg örökösként. Holott a hagyatéki adományozás egy különleges módja annak, hogy egy számunkra fontos ügyet támogassunk. 

Nevezd meg a végrendeletedben az Amnesty Magyarországot is, hogy a gyertya lángja soha ne aludjon ki! 

  • Tudtad, hogy amennyiben nincs törvényes örökösöd, teljes vagyonod a mindenkori államra száll át?  
  • Tudtad, hogy végrendeletedben nem kell a teljes vagyonodról nyilatkoznod, hanem lehetőséged van annak csak egy bizonyos részéről?  
  • Tudtad, hogy akár egészen kis összegről vagy egy-egy vagyontárgyról is végrendelkezhetsz? 
  • Tudtad, hogy végrendelkezéshez nincs feltétlenül szükség ügyvédre? 

Mi hiszünk egy fényesebb jövőben, amiért 1961 óta mindig, generációkon átívelve dolgozunk. Hagyatéki adományoddal te is részese lehetsz, ennek a fontos munkának. Tájékozódj, hogyan foglalhatod végrendeletedbe támogatási szándékod, mi pedig ígéretet teszünk arra, hogy fáradhatatlanul és kérlelhetetlenül fogunk dolgozni az emberi jogok védelméért a jövőben is. 

Ha konkrét kérdéssel szeretnél hozzánk fordulni az emberi jogok védelmére fordított hagyatékkal kapcsolatban, az alábbi elérhetőségeken is felveheted velünk a kapcsolatot. 

Kapcsolattartó: Kolozs Andrea Nancy
adományszervezési munkatárs
kolozs.andrea@amnesty.hu 
+3630 3482662