Légy követünk!

Közeleg a születésnapod? Diplomaosztód lesz? Csatlakoznál valamelyik tematikus adománygyűjtő kampányunkhoz? Vagy egyszerűen csak tennél valamit az emberi jogokért, ami akár otthonról, a gép előtt is elvégezhető, mégis valódi segítséget jelent? Legyél az adománygyűjtő Követünk, és éld át velünk az adományozás örömét! 

Ha jártál már olyan buliban, ahol ajándék helyett adományt gyűjtöttek, vagy találkoztál már a Facebookon születésnapi gyűjtésekkel, nem lesz számodra idegen ez a forma. Mivel a magyarországi civil szervezeteknek nincs lehetősége regisztrálni a Facebook rendszerébe, kezünkbe vettünk a kezdeményezést, és létrehoztuk a saját egyéni adománygyűjtő felületünket.

Kik az adománygyűjtő Követek? 

A követes (peer-to-peer) adománygyűjtés során a támogatást a Követ, azaz Te gyűjtöd. A barátaid, ismerőseid neked szavaznak bizalmat, általad döntenek az Amnesty támogatása mellett, mert benned bíznak – és neked köszönhetően egyszersmind megismerik a jogvédő munkánkat is. Az Amnesty Magyarországnál mi is sokat köszönhetünk korábbi Követeinknek, és a visszajelzéseik alapján nekik is jó élményeket és számos fontos beszélgetést hozott az adománygyűjtés.

Szeretettel várunk Téged is Követeink közé! Hiszen ami neked némi tervezés és (például) egy hétnyi intenzív beszélgetés az ismerőseiddel, az nekünk talán egy új online kurzus kifejlesztése, egy megvalósult középiskolai Jogállamiság-óra, egy elkészült tanulmány a hazai jogszolgáltatás helyzetéről, egy nemzetközi Sürgős Akcióba való bekapcsolódás… Minden adománnyal, minden kiállással hozzájárulsz a sikerhez!

Hogyan zajlik egy követes adománygyűjtés? 

A követes adománygyűjtés sarokpontja, hogy a Követ veszi fel a kapcsolatot a támogatókkal. De hogy hogyan teszi ezt, az egyénenként eltérő lehet. A teljesség igénye nélkül gyűjthetsz:

  • rendszeres posztolással a közösségi médiában;
  • privát üzenetekkel;
  • köríméllel;
  • a munkahelyi kommunikációs rendszer erre fenntartott csatornáján;
  • kézműves tárgyakra való licittel, sorsolással;
  • személyes események szervezésével (pl. jógaóra, közös kutyasétáltatás)…

A lehetőségek tárháza végtelen! A lényeg: merj belevágni, kommunikálj a gyűjtésedről aktívan, és bízz az ismerőseidben, hogy reagálnak a felhívásodra!

Hogyan segítünk ebben mi?

  • Tudással.

Több sikeres adománygyűjtő kampány koordinálása után, rutinos adománykérőként segítünk felmérni, hogy mi lenne számodra a legmegfelelőbb adománygyűjtési stratégia. Kiket, hogyan, milyen felülete(ke)n szeretnél megszólítani? Hogyan állíthatod szolgálatodba a Facebook algoritmusát? Egyáltalán milyen célösszeget tűzz ki?! Gondoljuk át közösen! 

  • Egyéni mentorálással.

Szeretnéd a posztjaidban kidomborítani a személyes viszonyodat az emberi jogokhoz, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Szükséged lenne valakire, akivel kitalálhatod, milyen figyelemfelkeltő vállalást tehetnél (legyen az egy teljesítménytúra vagy hajléktalanoknak meleg étel készítése)? Esetleg nehézkesen érkeznek az első adományok, és jól jönne néhány javaslat? Itt vagyunk és segítünk! 

  • Grafikai anyagokkal.

Ha szükséged van rá, profilképkerettel, posztolható képekkel is segíthetjük a gyűjtésedet.

  • Infrastruktúrával.

Az adománygyűjtésed számára örömmel létrehozunk egy felületet az amnesty.hu oldalán, ami gyors, praktikus, igény szerint anonim, és biztonságos adományozást tesz lehetővé. 

Szeretnék Követ lenni!

Ha megtisztelnél bennünket azzal, hogy Követként képviselnéd az Amnestyt az ismerőseid körében, vedd fel a kapcsolatot velünk az alábbi űrlap kitöltésével!

Köszönjük, hogy velünk vagy!