SZAKMAI ÖNKÉNTES PROGRAMUNK

Egy Lépéssel Közelebb kampány gyakornok

Az Amnesty International Magyarország (AIM) egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.

Egy Lépéssel Közelebb kampányunk a nemek szerinti béradatok átláthatóvá tételét célozza meg a nemek közötti bérszakadék (a nők és férfiak órabére közötti átlagos különbség) megszüntetése érdekében Magyarországon. A kampány elsődleges célja, hogy minél több vállalat, önkormányzat és egyéb szervezet tegyen nyilvános lépést a nők és férfiak közötti bérkülönbség leküzdése felé azzal, hogy a nemek közötti bérszakadékkal kapcsolatos adataikat közzéteszi.

Célunk, hogy minél többen csatlakozzanak kampányunkhoz és egy stabil támogatói bázis kiépítésével törvényileg kötelezzük a munkaadókat a transzparenciára. Ennek érdekeben tematikus aktivista csapatot hozunk létre, aminek keretében bekapcsolódhatsz a bérszakadék megszüntetéséért folytatott tevékenységünkbe. Munkádhoz, minden szükséges információt és háttértudást megadunk neked, segédanyagokkal, útmutatókkal látunk el.

Szervezetünk programjában való részvétel lehetőséget nyújt, hogy egy intenzív program keretein belül megismerd szervezetünk működését, elmélyítsd szakmai tudásod a nemek egyenlősége és bérszakadék témákban, és gyakorlati tapasztalatot szerezz a hálózatépítés, kampányolás és közösségi aktivizmus tevékenységekben.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

• Az Egy Lépéssel Kampány megismerése
  • A kampányhoz csatlakozó hálózat bővítése, új partnerek felkeresése, bevonása
  • A szakmai tudásbővítő kurzuson és készségfejlesztő képzésen való részvétel – a kampányhoz szükséges szakmai és gyakorlati tudás elsajátítása
  • Aktív részvétel a tematikus aktivista csoport tevékenységének megtervezésében, szervezésében
  • További, a kampány terjesztésével járó adminisztrációs és kommunikációs feladatok

TÉGED KERESÜNK, HA:

• Kiválóan dolgozol önállóan és csapatban is
  • Munkádban pontos és igényes vagy
  • Remek kapcsolatteremtő készséggel rendelkezel
  • Megbízható vagy, vállalásaidat teljesíted
  • Kiválóan kommunikálsz szóban és írásban egyaránt
  • Jól megy a célorientált munkavégzés
  • Kreatív vagy
  • Jó a problémamegoldó képességed
  • Proaktívan kommunikálsz

AMIT KÍNÁLUNK:

• A nemek közötti bérszakadékkal kapcsolatos releváns elméleti és gyakorlati tudás
  • Betekintés a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének hazai és nemzetközi munkájába
  • Bevezetés a szervezet irodai működésébe több tapasztalt munkatársunk között
  • A munkavégzést szolgáló segédanyagok, tudásbővítés és készségfejlesztő képzések
  • Kommunikációs készségek fejlesztése, kamatoztatása
  • Készségfejlesztés és gyakorlati tudás a civil és üzleti szférában való hatékony tevékenységhez
  • Fiatalos csapat és nagy lendület

Munkavégzés helye: online, megegyezés szerint alkalmanként offline

Munkavégzés ideje: megegyezés szerint, 2-4 hónap, rugalmas időbeosztással

Szakmai önkéntes program kezdete: 2021. május 10.

Jelentkezési határidő: 2021. május 2. éjfél

Jelentkezés módja: a csernus.fanni@amnesty.hu címre „ELK aktivista csapat – gyakornok” tárggyal küldd el nekünk az alábbi dokumentumokat:

1. Magyar nyelvű önéletrajz
  2. Motivációs levél (maximum fél oldal)
  3. Csatolj egy rövid levelet (200-250 szó) amiben felkérsz egy képzeletbeli céget arra, hogy csatlakozzon az Egy Lépéssel Közelebb kampányunkhoz
  4. Írj egy figyelemfelhívó posztot, aminek célja, hogy minél többen csatlakozzanak az Egy Lépéssel Közelebb aktivista csapathoz

Figyelem! Kizárólag a hiánytalanul beérkező jelentkezéseket igazoljuk vissza e-mailben. A hiányos vagy késve beérkező jelentkezéseket sajnos nem tudjuk fogadni, ezért ezeket nem áll módunkban visszaigazolni.

Értesítés a második körbe való továbbjutásról: 2021.  május 5.

Szóbeli interjú várható ideje: 2021. május 6-7.

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.

A jelentkező a jelentkezés megküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatait az Egyesület a kiválasztási folyamat lezárulását követően hat hónapig kezelje. Ezt követően a jelentkezések, és azzal együtt minden személyes adat törlésre kerül.