SZAKMAI ÖNKÉNTES PROGRAM

Adományszervező kampány gyakornok

Az Amnesty International Magyarország (AIM) egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.

Idén év végén, második alkalommal szervezünk követes (peer-to-peer) adománygyűjtést, aminek a célja, hogy adományt gyűjtsünk követeink segítségével, ami lehetővé a jogvédő munkánkat. Ha még nincs tapasztalatod, olvass a követes adománygyűjtő kampányokról:

Szervezetünk programjában való részvétel lehetőséget nyújt, hogy egy intenzív program keretein belül megismerd egy független civil szervezet forrásteremtési technikáját, kommunikációs készségedet fejleszd, és gyakorlati tapasztalatot szerezz az adományszervezési és kampány tevékenységekben.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

• A követes adománygyűjtési technikák megismerése
  • A kampányhoz szükséges szakmai és gyakorlati tudás elsajátítása
  • Aktív részvétel a tematikus csoport tevékenységének megtervezésében, szervezésében
  • További, a kampány terjesztésével járó adminisztrációs és kommunikációs feladatok
  • A kampányhoz csatlakozó követek bevonása
  • Nagykövetekkel való kapcsolattartás

TÉGED KERESÜNK, HA:

• Remek kapcsolatteremtő készséggel rendelkezel
  • Kiválóan dolgozol önállóan és csapatban is
  • Proaktívan kommunikálsz
  • Munkádban pontos és igényes vagy
  • Remek kapcsolatteremtő készséggel rendelkezel
  • Megbízható vagy, vállalásaidat teljesíted
  • Kiválóan kommunikálsz szóban és írásban egyaránt
  • Jól megy a célorientált munkavégzés
  • Jó a problémamegoldó képességed

AMIT KÍNÁLUNK:

• Adománygyűjtő kampánnyal és általános nonprofit fundraisinggel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudás
  • Kommunikációs készségek fejlesztése, kamatoztatása
  • Közösségfejlesztési ismeretek
  • Betekintés a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének hazai munkájába, emberi jogvédő munka megismerése
  • A munkavégzést szolgáló segédanyagok, tudásbővítés és készségfejlesztő képzések
  • Csapatélmény és nagy lendület

Munkavégzés helye: online és offline egyaránt, Budapesten

Munkavégzés ideje: szeptemberben egy felkészítő alkalom; október elején heti 5 óra; október közepe-november vége heti 3 óra, a kampány alatt (november 30.-december 2.) napi 2-3 óra

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 9., 16:00

Szakmai önkéntes program kezdete: 2021. szeptember 6.

Jelentkezés módja: a sztraka.andrea@amnesty.hu címre „Adományszervező gyakornok” tárggyal küldd el nekünk az alábbi dokumentumokat:

1. Rövid magyar nyelvű önéletrajz
  2. Motivációs levél (maximum fél oldal)
  3. Írj egy posztot vagy emailt, ami segít egy követnek adományt kérni az ismerőseitől az Amnestynek
  4. Röviden vázolj fel egy csapatépítő tevékenységet a követeknek, ami felkészíti őket az adománygyűjtésre és segíti őket egymást is megismerni

Figyelem! Kizárólag a hiánytalanul beérkező jelentkezéseket igazoljuk vissza e-mailben. A hiányos vagy késve beérkező jelentkezéseket sajnos nem tudjuk fogadni, ezért ezeket nem áll módunkban visszaigazolni.

Értesítés a második körbe való továbbjutásról: 2021. augusztus 10-ig

Szóbeli interjú várható ideje: 2021. augusztus 9-i héten, online

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.

A jelentkező a jelentkezés megküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatait az Egyesület a kiválasztási folyamat lezárulását követően hat hónapig kezelje. Ezt követően a jelentkezések, és azzal együtt minden személyes adat törlésre kerül