Az Amnesty International Magyarország egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.

Az Amnesty Magyarország a nemzetközi Amnesty International mozgalom magyar szekciója, amely több mint 10 millió olyan embert tömörít világszerte, akik közösen állnak ki az igazságtalanságok ellen. Munkánk szorosan kapcsolódik a nemzetközi mozgalom kampányaihoz, de különösen fontos feladatunknak tekintjük, hogy fellépjünk meghatározott magyarországi emberi jogi problémákkal kapcsolatban, és hozzájáruljunk egy nyitottabb, az emberi jogokat tiszteletben tartó Magyarország megvalósulásához.

VÍZIÓNK

Egy olyan világért és benne egy olyan Magyarországért dolgozunk, ahol mindenki bátran kiáll a saját és mások jogaiért.

Ebben a társadalomban a párbeszéd alapja a nyitottság és az együttérzés. Az emberek ismerik és szabadon gyakorolják jogaikat, és mindenki boldogulása egyformán fontos.

KÜLDETÉSÜNK

• Megvizsgáljuk és feltárjuk a rendszeresen előforduló jogsértéseket és megoldásokat kínálunk rájuk;
  • Felhívjuk figyelmet a jogsértésekre, meggyőzzük a társadalmat és a döntéshozókat a változás szükségességéről;
  • Hozzájárulunk ahhoz, hogy a fiatalok megismerjék és gyakorolják jogaikat,
  • Ennek érdekében közösséget építünk, és cselekvésre ösztönzünk.

ÉRTÉKEINK

• Bizalom: Megbízunk egymásban és a velünk együttműködőkben, abból indulunk ki, hogy mindenki a legjobb tudása szerint járul hozzá a közös munkához.
  • Nyitottság: Őszinték vagyunk egymással és nyitottan állunk az új ötletekhez, a különböző véleményekhez. Átláthatóan és elszámoltathatóan működünk.
  • Fejlődés: Folyamatosan képezzük magunkat és építünk a korábbi tapasztalatainkra.

STRATÉGIÁNK