Véget ért a 2015-ös Levélíró Maraton

Köszönjük mindenkinek, aki ebben az évben is részt vett a világ legnagyobb emberi jogi eseményében, és levelével, aláírásával vagy azzal, hogy saját eseményt szervezett hozzájárult, hogy az idei 10 történet jó véget érjen.

Ebben az évben is számos fantasztikus eseményen lehetett találkozni a Levélíró Maratonnal december 4-17 között. Évről évre egyre több olyan helyszín és magánember kapcsolódik be a kampányba, akik fontosnak tartják, hogy felemeljék szavukat a jogsértések ellen történjenek azok bárhol is a a világban. Idén 7003 levelet és aláírást gyűjtöttünk Magyarországon, a világ többi országában pedig 3 776 809-et.

Fiatal lányok, Burkina Faso: 503 192

Teodora del Carmen Vásquez, El Salvador: 233 748

Costas, Görögország: 151 426

Saman Naseem, Irán: 213 266

Zunar, Malajzia: 241 639

Yecenia Armenta, Mexikó: 318 705

Waleed Abu al-Khair, Szaúd-Arábia: 296 219

Rania Alabbasi, Szíria: 216 811

Albert Woodfox, USA – 241 082

Muhammad Bekzhanov, Üzbegisztán: 218 117

Egyéb: 577 215

A történet azonban folytatódik: tovább dolgozunk egészen addig, amíg mindegyik történet jó véget nem ér. Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket a fejleményekről.

Nagyon köszönjük, és persze 2016 decemberében is lesz Levélíró Maraton, ahol számítunk rátok. 


Mi az a Levélíró Maraton?

Minden évben az Emberi Jogok Világnapja (december 10.) környékén emberek a világ minden tájáról levelek és üzenetek százezreit küldik olyanoknak, akiket nem ismernek és akikkel soha nem találkoztak. A Levélíró Maraton a 13 éves története alatt a világ legnagyobb emberi jogi eseményévé nőtte ki magát, amelynek keretében együtt érző emberek 2014-ben 200 országból és területről 3,245,565 levelet, email-t, SMS-t, fax és Twitter üzenetet küldtek különféle jogsértések áldozatainak, hogy kifejezzék támogatásukat és szolidaritásukat, valamint a hatóságoknak írtak, felszólítva őket, hogy engedjék szabadon a jogtalanul bebörtönzött foglyokat vagy vizsgálják ki a jogsértéseket, és vonják felelősségre az elkövetőket.

Tényleg van eredménye, ha leveleket írunk hatóságoknak?

A siker szinte azonnal látható. Már az esemény ideje alatt emberek szabadulnak ki a börtönből, hatóságok tesznek eleget a követeléseinknek, jogsértő törvényeket semmisítenek meg vagy módosítanak. Nem mindig sikerül azonban rögtön elérni a célunkat. De egy valami biztos: a levelek hatalmas erőt adnak az igazságtalanságok áldozatainak és szeretteiknek. Számukra sokszor ezek az üzenetek jelentik a reményt.

Hogyan vehetek benne részt jövőre?

A Levélíró Maratonhoz csatlakozhatsz egyénileg, barátaiddal, családoddal, de nagyon könnyű akár nagyobb eseményt is szervezni egy szélesebb közönségnek. 2016-ban is ezen a honlapon tudsz majd jelentkezni, ha szívesen szervezel saját eseményt, egy gyors regisztrációt követően pedig a saját szervezői felületeden intézhetsz mindent. Megadhatod, hogy hol és mikor szervezel eseményt, mely esetekben és hogyan szeretnél leveleket, aláírást gyűjteni. Mi is segítünk: ezen a felületen hozzáférsz minden anyaghoz, amire csak szükséged lehet (poszterek, esetleírások, aláírásgyűjtő ívek, levelek stb.)

Olvasd el tájékoztatónkat, amiből minden kiderül.

Mit tehetek az év során, ha segíteni szeretnék?

Csatlakozz az Amnesty International Magyarország Sürgős Akciók hálózatához, és segíts jogsértések áldozatainak egész évben.

CSATLAKOZZ A KAMPÁNYHOZ