Holnap szavaznak a homofób és transzfób javaslatokról

Holnap szavaz az Országgyűlés arról a két javaslatról, amely tovább erősítheti az LMBTI emberek megbélyegzettségét, és gyakorlatilag megtiltja az örökbefogadást a nem házasságban élők számára.

“Ezek a homofób és transzfób törvényjavaslatok az újabb fejezetei az LMBTI emberek elleni kormányzati támadássorozatnak.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

“A kormány megint olyan törvényjavaslatokat tervez elfogadtatni a parlamenti többségével, amely tovább korlátozná sérülékeny társadalmi csoportok emberi jogait, ugyanúgy, ahogy májusban betiltották a transz és interszex emberek számára nemük jogi elismerését. Az Alaptörvény 9. módosítása és az örökbefogadás korlátozása tovább erősítheti az LMBTI emberek kirekesztettségét és jogegyenlőtlenségét, és sérti az örökbefogadásra váró gyermekek érdekét és jogait is.

“Meg kell mutatnunk, hogy Magyarországon a szeretet ereje erősebb, mint a kormányzás szeretete. Meg kell mutatnunk, hogy nem kérünk a gyűlöletből és kirekesztésből, és nem hagyjuk, hogy a kormány elvegye a jogainkat.”

December 2-án 10 civil szervezet fordult Kozma Ákos ombudsmanhoz, hogy haladéktalanul álljon ki a kormány törvénymódosítási javaslatai által hátrányosan érintettek, köztük a gyermekek és az LMBTQI emberek alapvető jogaiért. Részletek