[scroll down for english]

Az Emberi jogi oktatási programunk célja, hogy az emberi jogokat ismerő és azokkal élni tudó generációk nőjenek fel Magyarországon. Ennek elérésére nem formális oktatási programokat szervezünk gyerekek és fiatalok számára, illetve képzéseket szüleik és a velük foglalkozó pedagógusok részére, civil aktivisták, trénerek részére.

Június  15-16. között ismét megrendezzük ingyenes „Képzők Képzése” programunkat Budapesten, ezúttal angol nyelven. Azok jelentkezését várjuk, akik szeretnék megismerni és elsajátítani az általunk használt emberi jogi oktatás tematikáját és módszereit.

A képzés végére a résztvevők megtanulják használni az emberi jogi oktatás alapvető módszereit, többek között, hogy hogyan lehet egy csoporttal dolgozni, megismerik az alapvető csoportdinamikai folyamatokat, elsajátítanak alapvető tréneri és drámapedagógiai módszereket, illetve megismerik az emberi jogi gondolkodás alapjait.

Ha a képzés felkeltette az érdeklődésedet, akkor jelentkezz résztvevőnek a kérdőív kitöltésével ITT. A résztvevők kiválasztása során figyelembe vesszük, hogy kik azok, akik aktívan be tudnak kapcsolódni az Amnesty International Magyarország emberi jogi képzéseibe, és/vagy a jövőben sok fiatalhoz eljutva tovább tudják adni a nálunk elsajátított tudást és szemléletet. A Képzés és a jelentkezés angol nyelven történik.

Register now for Amnesty’s Human Rights Education trainer of trainers to teach HRE classes in English

Are you passionate about human rights and always wanted to work with young people? Do you want to teach children how to stand up for their rights and the rights of others? Are you looking forward to building up a network of schools and teachers of your own?

If this applies to you, you are ready to follow Amnesty’s HRE training in English and become an Human Rights Education Trainer for Amnesty Hungary.

Amnesty Hungary has already set up a successful human rights education programme in Hungarian, reaching circa 4000 pupils annually, but the HRE Department is currently looking to widen its scope and start up HRE classes for secondary school children in English as well. So please join us and sign up!

The two day training will give you all the tools you need:

•         to build up a school network of international schools and English language teachers
  •         to give lessons for secondary school children with Amnesty’s language materials
  •         to feel confident and knowledgeable in front of a class room

During this training, you will also get background information about human rights and Amnesty International.

Dates: 15 – 16 June 2019

Times: 10.00-17.00

Location: Budapest

Please Sign up for the training HERE.