Támogasd egy nyitott, szabad, boldog ország létrejöttét, és kapj érte adókedvezményt!

Az Amnesty egy nyitott, szabad, boldog országért dolgozik, ahol mindenki önmaga lehet. Kutatásaink, országos kampányaink, aktivistákkal közös akciónk és képzéseink mind ezt szolgálják. Civil szervezetként viszont rátok, adományozókra is szükségünk van, hogy ezt megtehessük. Idén a Pride-hónap alkalmából olyan szervezeteket keresünk, akik vállalati adományaikkal segítenek. Cserébe mi azon dolgozhatunk, hogy könnyebb legyen a szexuális és nemi kisebbségek élete Magyarországon. Ráadásul ez előnyös nektek is mint adományozóknak: a társaságiadó alanyai támogatják az Amnestyt, adókedvezményeket vehetnek igénybe. Ezzel a lehetőséggel az állam is segít téged abban, hogy adományozz.

Vedd fel kollégánkkal a kapcsolatot (Sztraka Andrea: sztraka.andrea@amnesty.hu, + 3670 7010661), támogass minket szervezeteddel! A felajánlásokat június 21-ig várjuk.

Hogyan működik a vállalati adományozás?

1. Vedd fel velünk a kapcsolatot még június 21. előtt, hogy egyeztessük az adományozás részleteit (összeg, technikai adatok, anonimitás kérdése, adományozás módja): sztraka.andrea@amnesty.hu (Sztraka Andrea), +3670 7010661.
  2. Adományod elküldését követően igazolást állítunk ki számodra, amivel érvényesítheted az adókedvezményt.

Mekkora kedvezményről van szó?

Röviden összefoglalva, kétfajta kedvezményről van szó.

1. Adókedvezmény: maga a támogatás elismert költség vagy ráfordítás. Így nem kell megemelned vele az adóalapodat.
  2. Társaságiadó-alap csökkentése: (a) ha eseti adományt küldesz, az adományod összegének 20%-ával, (b) ha pedig tartós adományozási szerződést kötünk, 20+20%-ával csökkentheted társaságiadó-alapodat.

További részletes és hasznos információakt találhatsz a NIOK honlapján ebben és ebben a cikkben.

Reméljük, élsz a lehetőséggel. Köszönjük!