Csatlakozz Sürgős Akció Hálózatunkhoz!

MI A SÜRGŐS AKCIÓ HÁLÓZAT?

Egy olyan közösség, aminek tagjai az Amnesty Magyarország által kiemelt ügyeket folyamatosan nyomon követhetik és azokban rendszeresen szolidaritást vállalnak.

MIÉRT CSATLAKOZZ?

A hálózat tagjai e-mailben értesülnek minden új petícióról és annak részleteiről, illetve a korábbi ügyekkel kapcsolatos fejleményekről.

MIRE JÓ EGY PETÍCIÓ?

  • felhívja a figyelmet fontos ügyekre
  • érvényt szerez a petícióban foglaltaknak
  • szolidaritási üzenet az érintettek számára
  • láthatod, mennyi embernek fontos rajtad kívül egy ügy

CSATLAKOZZ A SÜRGŐS AKCIÓ HÁLÓZATHOZ!

Ha további kérdésed van, írj kollégánknak, Matyasovszki Fanninak a matyasovszki.fanni@amnesty.hu e-mail címre.

1960-ban Portugáliában a Salazar diktatúra alatt két egyetemista diákot hét év börtönre ítéltek, mert a szabadságra koccintottak egy kocsmában. A felháborító jogsértés híre eljutott a londoni ügyvédhez, Peter Benensonhoz is. Peter tenni akart valamit, ezért Az elfelejtett foglyok címmel cikket írt az Observerbe, az ismerőseivel pedig útjára indított egy petíciót a két fiatal szabadon bocsátásáért. Az „Amnesztiát 1961” kampány óriási nyilvánosságot kapott, és annyira inspiráló volt, hogy Benensonék újabb és újabb lelkiismereti foglyok érdekében indítottak akciókat. Így született meg 1961-ben az Amnesty International, amely mára a világ legnagyobb emberi jogi mozgalma lett több mint 7 millió taggal világszerte.

Folytasd Benenson munkáját! Az elmúlt lassan 70 évben újabb és újabb petíciók születnek lelkiismereti foglyok kiszabadításáért, fontos ügyekben való felszólalásért. A hálózat tagjaként az aktuális petíciókat segíthetsz megismertetni minél szélesebb körben.