A különböző korosztályú gyerekek érzékenyítése a megfelelő módszertani ismeretek mellett nagyfokú nyitottságot is elvár a képzőktől. Éppen ezért félévenként, januárban és júliusban ingyenes, kéthétvégés képzést tartunk az érdeklődőknek.

1. nap: az Amnesty International munkájának bemutatása, az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatása, az Amnesty-óra tematikája és módszertana, drámapedagógiai-eszköztár bővítése

2. nap: az Ellenség-óra és a Mi lenne ha...? óra tematikája és módszertana, az Összpont bemutatása, feladatkészítési módszertan, szituációs gyakorlatok

3. nap: a gyűlölet-bűncselekmény témája, a Mi a gyűlölet-bűncselekmény? óra tartalma és módszertana, szituációs gyakorlatok, próbavizsga

4. nap: elméleti és gyakorlati vizsga

A képzéseken levizsgázott képzőink különböző feladatok közül választhatnak. Az Összpont verseny kapcsán feladatkészítőként, úgynevezett összpontozóként számítunk rájuk, akik a verseny havi tematikájához igazodva ötletelnek, készítik a feladatsorokat, és mentorálják a rájuk bízott iskolai csoportokat. Az Amnesty-órák, tematikus órák és a Te, én, mi és az emberi jogok elnevezésű képzéssorozatunk esetében pedig ők lehetnek azok, akik megtartják a 45-90 perces foglalkozásokat.

Jelentkezni regisztrált képzőinknek lehet az aktivizmus@amnesty.hu e-mail címen.

Lásd a mellékleteket