UltraBalaton – Mozdulj az emberi jogokért! 

Légy futókövetünk! 

Futsz, és szívesen gyűjtenél adományt az emberi jogokért? Téged keresünk!

Lehetőséged van az Amnesty csapatával futni az UltraBalaton futóversenyen. Csatlakozz hozzánk, és gyűjtsük közösen a kilométereket és az adományokat május elején! Lentebb olvashatsz a futóverseny részleteiről.

Jelentkezés: szilak.flora@amnesty.hu

Hogyan fog zajlani a 2024-es UltraBalaton?

 • Hol lesz a verseny?
  • A Balaton körül, balatonfüredi rajttal és céllal. 
 • Mikor lesz a futás? 
  • A csapatverseny 2024. május 3-5. között lesz, a kiosztott rajtidőponttól függ a kezdés, és folyamatosan futunk. Tavaly 19 órán belül sikerült célba érni: vajon idén mennyi lesz?
 • Mekkora a táv? 
  • Összesen 211 kilométer, amely eloszlik a futóink között. Ez átlagosan kicsit több, mint 16 kilométert jelent futónként, de tekintettel leszünk az egyéni terhelhetőségre!
 • Mennyi idő alatt futjuk ezt le?
  • 1 napon belül. Vagyis lehetőség lesz nemcsak napközbeni, de éjszakai futószakaszokat is vállalni: csak Te, a csapatunk, a frissítőpontokon szurkoló szervezők és az esti Balaton… 
 • Szuper, és mindezt hányan teljesítjük?
  • 13-an, váltva fogjuk teljesíteni a Balaton-kört. A vállalt távod fel is tudjuk osztani különböző szakaszokra, azaz nem kell egyben nagy távolságot lefutnod, ha nem szeretnél. Váltani a kijelölt váltópontokon lesz lehetőségünk. 
 • …És hogyan lesz ebből adománygyűjtés?
  • Az UltraBalaton jó lehetőséget ad arra, hogy összekösd a sport iránti szenvedélyedet egy jó ügy melletti kiállással. Hiszen önmagában is figyelemfelkeltő egy ilyen fizikai kihívást vállalni – ezt a figyelmet pedig az emberi jogok szolgálatába is állíthatod! 
  • A követes (peer-to-peer) adománygyűjtés során a támogatást a Követ, azaz Te gyűjtöd. A barátaid, ismerőseid neked szavaznak bizalmat, általad döntenek az Amnesty támogatása mellett, mert benned bíznak – és neked köszönhetően egyszersmind a szervezet munkája mellett is elköteleződnek. Az elmúlt években több kiemelkedően sikeres egyéni adománygyűjtő kampányt folytattunk le, hála adománygyűjtő Követeinknek. Kollégáink segítségével  akik ebben a fajta adománygyűjtésben követként és koordinátorként egyaránt jártasak  mindenkivel egyénileg dolgozzuk ki, mi lenne számára a leginkább testhezálló adománygyűjtési forma, célösszeg, kommunikációs csatorna. Biztosítjuk a gyűjtéshez szükséges tudást (felkészítő alkalmak formájában), az egyéni mentorálást, szabadon használható grafikai anyagokat, illetve az adománygyűjtési felületet az amnesty.hu oldalán. 
  • Hogy hogyan is lehet egy követes adománygyűjtést elképzelni? A legjellemzőbb megoldás, hogy a Követ a futást megelőző egy hétben kb. napi 1 órát igénylően aktívan kampányol a közösségi médiában nyilvánosan vagy privát módon, esetleg ímélben. De ez egyénenként eltérhet, sok jó megoldás létezik! Van, aki kizárólag privát üzenetben, esetleg ímélben hirdeti az adománygyűjtését, vagy a munkahelyi kommunikációs rendszerben hívja fel a figyelmet rá, míg más inkább személyes eseményeket szervez az ismerőseinek. Mindenkinek eltérő lehetőségei vannak. Mi segítünk felmérni, milyen utak jöhetnek szóba, és végig támogatunk a megvalósítás során.
  • És mit igényel mindez Tőled?Edzést, az adománygyűjtéssel kapcsolatos ötleteid átgondolását, és a kampány hetében napi egy-két órát. Emellett kérjük, hogy a nevezési díjat (15.900 Ft/fő) is vállald be; viszont az utazást intézzük!

Követ szeretnék lenni! Hol jelentkezhetek? 

Ha érdekel a lehetőség, vagy még kérdéseid vannak, írj Szilák Flórának, a kampány koordinátorának a következő címre: szilak.flora@amnesty.hu

Kérjük, a következő információkat is add meg:

 • Mi az a kilométersáv, amit tudsz vállalni? (Pl. “5 és 15 kilométer között bármivel boldog leszek”, “maraton alatt nem élet az élet”.) Ezt egyben szeretnéd lefutni, vagy több részletben?
 • Pénteken vagy szombaton várható a rajtunk, és sejthetően szombat éjjel vagy vasárnap napközben futunk majd be. Van-e olyan idősáv, ami ezen belül neked biztosan nem lesz alkalmas? (Pl. pénteken még dolgozol, vasárnap ballagtatsz…)
 • Hogy állsz az éjjeli futással? És a délidőben, napsütésben futással? Igyekszünk figyelembe venni a preferenciáid!

Szívesen gyűjtenék, de nem szeretek futni. Van más lehetőség is? 

Abszolút, más módon is csatlakozhatsz! 

 • Ezek a sportok nem mozgatnak meg, de az emberi jogok annál inkább? Van lehetőség a versenytől független, egyéni adománygyűjtésre is, amihez szintén megadunk minden segítséget. Születésnapkor, karácsonykor, diplomaosztó alkalmából, csak úgy… Ha megtisztelnél minket azzal, hogy az Amnesty Követe lennél, jelentkezz itt: https://www.amnesty.hu/kovet/

Tegyünk közösen azért, hogy Magyarországon is érvényesülhessenek az emberi jogok!