Terror elleni háború – eltitkolt kínzások

A kínzás nem fékezi meg a terrort! A kínzás maga terror!

torture free skies!

A kínzás, vagy egyéb illegális bánásmód nem csak az áldozatnak ártalmas. Brutalizálja az elkövetőt és a társadalmat is,  mely hagyja, hogy megtörténjen. A kínzás kegyetlen, embertelen, és mindannyiunkat degradál.

Az Amnesty International régóta kampányol a kínzás és embertelen bánásmód megszûntetéséért a Terror elleni háborúban is. A nemzetközi kampányról többet olvashatsz (angolul, spanyolul, franciául vagy arabul) ezen a linken:

Az Amnesty International 50 oldalas új, �Radar alatt: Titkos járatok:, kínzások és eltûnések� c.  jelentése leleplezi azon titkos tevékenységek sorozatát, amelyek következményeként embereket kínoztak meg. A jelentés leírja, hogy a CIA milyen repülőtársaságokat használt fedőszervként emberek deportálásához. Ezeket az embereket olyan országokba deportálták, ahol kínzásnak és embertelen bánásmódnak voltak kitéve.

lvasd el a hírt és cselekedj!

Az alábbi linken találsz, angolul, információt legújabb akciónkról, hogy hova és kinek írhatsz levelet a fenti jelentésünkkel kapcsolatban!

A sajtónak további információk és anyagok angolul ezen a linken: http://news.amnesty.org/index/ENGAMR510542006

Téma