Lépéselőny képzésünk már több mint 400 munkáltatóhoz és munkavállalóhoz jutott el.  A tréning célja a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés felszámolása a munkahelyeken a munkavállalók és munkáltatók ismereteinek bővítésével és tudatosságuk növelésével.

A képzést munkáltatókkal és munkavállalókkal szorosan együttműködve illetve szakértők bevonásával alakítottunk ki. A tréning 6 modulból áll, amely a résztvevőket olyan tudással, illetve gyakorlati készségekkel ruházza fel, ami lehetővé teszi, hogy kiálljanak saját és munkatársaik jogaiért.

A két alapmodul nemcsak a probléma szempontjából nélkülözhetetlen fogalmakat (nemi norma, nemi szerep, nemi sztereotípia és szexizmus stb.) tisztázza, de a résztvevők eszközöket is kapnak ahhoz, hogy akár már másnap fel tudjanak lépni ezek ellen. Az alapmodulokon túl választható egy vagy akár mind a négy kiegészítő modul is:

  1. Szexizmus fajtái és érdekérvényesítés 
  2. Gyermekes munkavállalók helyzete: egyéni és szervezeti válaszok 
  3. Munka és magánélet összehangolása: nehézségek és megoldások
  4. Kollektív érdekérvényesítés 

A képzés az emberi jogi oktatás módszertanára épül, amely az aktív részvételen és együttműködésen alapszik. A tanulási folyamat során odafigyelünk a résztvevők igényeire, és alkalmazkodunk azokhoz. Az emberi jogi oktatás a különböző helyzetek sokoldalú vizsgálata révén nagy hangsúlyt fektet az attitűdök áttekintésére és megváltoztatására, az aktív részvételre, a közös kreatív tanulási folyamatok elősegítésére, így a résztvevők elemző és kritikai gondolkodásának kialakítására.