Mind Izrael, mind a Hamász és más palesztin fegyveres csapatok vessenek véget a civil támadásoknak

 

Az Amnesty International felszólítja az EU-t és az EU tagállamait, hogy növeljék a diplomáciai nyomást a gázai konfliktus miatt a résztvevő felekre. Az eddigi diplomáciai erőfeszítések nem hoztak valódi pozitív változást a konfliktust elszenvedőknek. Több mint 750 palesztin halt meg december 27. óta, az elhunytak fele civil, nagy számban gyermek. Továbbá, a harcokban palesztin részről kb. 165 rendőr halt meg, akik nem vettek részt az ellenségeskedésben. Több mint 3000 ember szenvedett sérülést. Továbbá, 3 izraeli civil halt meg, a palesztin fegyveresek megöltek egy katonát, és kb. 200 ember sérült meg palesztin rakétatámadások következtében.

Mindkét oldal megszegte nemzetközi kötelezettségeit.

Kérlek, továbbítsátok ti is személyesen a levelet a Cseh Nagykövetség felé 351-9189-es faxszámra. A levelet innen tölthetitek le: http://amnesty.hu/levelek/levelcsehnagykovetnekGaza090113HU.pdf

A villámakcióban a Humanistákhoz csatlakozunk, és velük közösen demonstrálunk az Izraeli Nagykövetség előtt a mindkét fél által elkövetett jogsértések ellen.

Időpont: 2009. január 15. 18:00
Helyszín: Izraeli Nagykövetség, II. kerület, Fullánk u. 8.
(Megközelítés: 11-es autóbusszal a Batthyány térről a Móricz Zsigmond Gimnáziumig, majd a Majális utcán fel a Fullánk utcáig)

Találkozó: Az Izraeli nagykövetség előtt 17:30-tól, vagy az AI irodában (1064 Bp. Rózsa u. 44.) 16:00 órakor.

Kérlek, hozzatok magatokkal mécsest!

AZ AI KÖVETELI

A CIVILEK VÉDELMÉT! Mind Izrael, mind a Hamász és más palesztin fegyveres csapatok azonnal vessenek véget a civilek elleni támadásoknak.

A CIVILEK HELYZETÉNEK JAVÍTÁSÁT! Minden konfliktusban résztvevő félnek tartania kell magát a tűzszünethez, és biztosítania kell, hogy a humanitárius segély bejusson Gázába.

AZ ORVOSOK VÉDELMÉT! Mindkét félnek tiszteletben kell tartania az orvosi személyzetet, és Izraelnek biztosítania kell, hogy a mentőautók szabadon mozoghassanak a sebesültekkel és a halottakkal.

AZ HUMANITÁRIUS DOLGOZÓK ÉS AZ ÚJSÁGÍRÓK SZABAD MOZGÁSÁT!

AZ ELSZÁMOLTATHATÓSÁGOT! Az állami szereplőknek és a fontos nemzetközi szervezeteknek egy alapos, független és elfogulatlan eljárás keretében azonnali hatállyal ki kell vizsgálnia a nemzetközi emberi jogi sértéseket, beleértve az izraeliek és a palesztinok által indított támadásokat.

AZ ELLENŐRZÉST! Létre kell hozni egy olyan ellenőrző mechanizmust, amely lehetővé teszi, hogy azonnali hatállyal emberi jogi megfigyelők léphessenek be Gázába és Dél-Izraelbe, akiknek jogában áll a mindkét részről elkövetett nemzetközi emberi jogi törvénysértéseket kivizsgálni és jelenteni.

Téma