Meghívó Éves Közgyűlésre

A Közgyűlés napirend-tervezete:

 

9:00 – 9:30: Regisztráció

9:30 – 10:00: A Közgyűlés megnyitása, Elnökségi köszöntő. Az ügyrend és a napirend elfogadása.

10:00 – 10:45: A 2010-es irodai beszámoló elfogadása

10:45 – 11:00: A 2010-es pénzügyi beszámoló elfogadása

11:00 – 11:30: Az Elnökség 2010-es éves beszámolójának elfogadása

11:30 – 12:00: Az Ellenőrző Testület 2010-es éves beszámolójának elfogadása

12:00 – 13:30: ebédszünet

13:30 – 14:00: Felhatalmazás a Megbízott Igazgató szerződésének módosítására

14:00 – 14:30: A 2011-es feladatterv és költségvetés megszavazása

14:30 – 15:00: Szavazás a közhasznúsági státusz kérvényezéséről

15:00 – 15:30: Az esetlegesen megüresedett elnökségi és ellenőrző testületi helyek betöltése (szavazás)

15:30 – 16:00: Tájékoztató az Amnesty International 2011-es Nemzetközi Közgyűléséről

16:00 – 16:30: Egyebek

16:30: A Közgyűlés bezárása

A Közgyűlés dokumentumai
A Közgyűlésen megtárgyalandó dokumentumokat megtaláljátok csatolva, kérjük ezeket nézzétek át, hogy érdemben tudjunk a Közgyűlésen dolgozni.

Ki vehet részt a Közgyűlésen?
Az Egyesület rendes, pártoló és tiszteletbeli tagjai. Megfigyelőként részt vehetnek az Elnökség által meghívott külföldi Amnesty szervezetek tagjai is.
Ahhoz, hogy tudjuk, hány emberre számíthatunk, kérjük hogy részvételi szándékodat jelezd az Iroda felé (office@amnesty.hu). Ezzel nagyban megkönnyíted a szervezési munkánkat (férőhely, hangosítás, szóróanyagok, stb.)

Szavazati jogok, választhatóság
A szavazati jog az összes rendes tagot megilleti az 1 tag/1 szavazat elve alapján, amelyet személyesen vagy meghatalmazott képviselő által érvényesíthet. 1 tag legfeljebb 1 további tagot képviselhet. A rendes tag tisztségekre megválasztható (Elnökség, Ellenőrző Testület).
Rendes tagnak számít az, aki aláírt tagsági nyilatkozattal és érvényes éves tagdíjbefizetéssel rendelkezik, a tagdíj és a nyilatkozat beérkeztétől számított 5. munkanaptól. Tehát ha szeretnél a Közgyűlésen szavazati joggal rendelkezni, vagy választhatónak lenni, mindenképp ellenőrizd hogy befizetted-e az éves tagdíjat és aláírtad-e a Belépési Nyilatkozatot.
Ha valamelyik hiányzik, azt kérjük legkésőbb április 15-ig juttasd el az irodába (ekkorra kell beérkeznie az utalásnak vagy az eredeti, aláírt dokumentumnak). Ha nem vagy biztos benne, hogy rendes tagnak számítasz-e, mindenképp hívd az irodát (06 1/321 4799) vagy írj (office@amnesty.hu).

Szállás és utazási költségek
Ha nem Budapesten laksz és szeretnél részt venni a Közgyűlésen, a szállás megszervezése érdekében keresd meg az Irodát (telefonálj +36 1 321 47 99 vagy írj office@amnesty.hu).

Jelentkezés az Elnökség vagy Ellenőrző Testület tagjának!
Az egyesület irányító ill. ellenőrző szervébe akkor jelentkezz, ha vállalod a heti kb 10 óra közös munkát, továbbá emberi jogi aktivizmus terén tapasztalattal, szervezeti és alapos jogi ismeretekkel rendelkezel. Kérjük, ha indulnál egy posztért, kizárólag a jelentkezők számának felmérése érdekében tájékoztasd az Elnökséget (elnokseg@amnesty.hu). Készülj fel rá hogy a Közgyűlésen röviden prezentálnod kell az elképzeléseidet. Természetesen helyszínen való jelentkezésnek nincsen akadálya.

Elnökség
Az Elnökség a szervezet irányító és ügyintéző szerve, amely végrehajtja a Közgyűlés határozatait. A maximálisan 9 főből álló Elnökség jelenleg 9 tagú. Elsődlegesen a szervezet stratégiájának meghatározásával, illetve a működését érintő feladatokkal foglalkozik. Ha jelöltetni szeretnéd magad, olvasd el a szervezet Alapszabályát és tájékozódj az egyesület tevékenységéről. A honlapon megtalálhatóak az elmúlt hónapok elnökségi üléseinek jegyzőkönyvei.

Ellenőrző Testület
Az egyesület felügyelő szerve, amely a törvényes és az Alapszabálynak megfelelő működést ellenőrzi. A tisztséghez ugyanazokat a dokumentumokat kell elolvasnod, mint az Elnökségnél felsoroltak, kiegészítve a társadalmi szervezetekre vonatkozó legfontosabb magyar jogszabályokkal.

A Közgyűlésen fontos ügyekben fogunk dönteni, megjelenésedre feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel,

Az Elnökség
Amnesty International Magyarország

Budapest, 2011. április 5.

Téma