Ismerd meg új munkatársunkat! – Landy Annamária

Ismerkedj meg új emberi jogi képzési koordinátorunkkal, Annamarival, aki 2016. július 11-én csatlakozott az Amnesty International Magyarország csapatához.

1. Mikor kapcsolódtál be az Amnesty életébe?

Az első tevékenységem a 2014-es Levélíró Maratonkor volt, amikor egy iskolai csoporttal spanyolul levelet írtunk Daniel Quinterónak, illetve mint Emberi Jogi Barát Iskola aláírásokat gyűjtöttünk. Főleg az ott szerzett élmények hatására 2015 januárjában elvégeztem az Amnesty-képzők Képzését, azóta pedig igyekszem aktívan bekapcsolódni minél több tevékenységbe.

2. Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy régóta elkötelezetten és lelkesen részt veszel a programokban?

Régóta követtem valamilyen szinten az Amnesty tevékenységét, de a képzésen való részvételem idején kezdett egyébként is fontossá válni a számomra, hogy aktívan tegyek is azokért az elvekért, dolgokért, amelyek számítanak nekem.

Amellett, hogy fontos ügyekért dolgozunk, az Amnesty egy remek közösség, ahol egyszerűen jól érzi magát az ember.

3. Miért jelentkeztél az állásra?

Öt évig dolgoztam tanárként egy gimnáziumban. Úgy éreztem, elérkezett az idő, hogy váltsak, de mindenképpen kapcsolatban szerettem volna maradni a gyerekekkel. Igazából a legjobbkor jött ez a lehetőség.

4. Mit tartasz a legnagyobb kihívásnak ebben a pozícióban?

Az Amnesty International Magyarország emberi jogi képzése egy elég jól működő rendszer, amelyet döntő többségében az elődöm, Pénzes Júda alakított ki. Szeretnék méltó lenni ehhez az örökséghez, jól továbbvinni és fejleszteni azt, miközben magamból is minél többet beleadok.

5. Mi az első és legfontosabb dolog, amit véghez szeretnél vinni az Amnesty munkatársaként?

Felszámolni a diszkriminációt és az egyenlőtlenségeket, s megteremteni a gyűlölet nélküli világot. Csak ilyen apróságok. Komolyra fordítva: megtenni minden tőlem telhetőt ezekért a célokért.

6. Vannak már terveid az elkövetkező néhány hónapra, és ha igen, melyek azok?

Gyorsan beletanulni a dolgokba! Nagyon közel áll hozzám az Összpont Emberi jogi verseny, célom, hogy a következő (azaz immár negyedik) évada különösen jól sikerüljön. Szeretnék még több iskolát bevonni a versenybe és szeretném elérni, hogy a csapattagok minél több közös programon vegyenek részt.

Téma