Budapest Pride: Az Amnesty International Magyarország részt vesz a Meleg Méltóság Menetben

Az Amnesty International fölhívja a magyar hatóságokat a felvonulók szabad vélemény-nyilvánításához és békés gyülekezéshez való jogának teljeskörű biztosítására. A Pride résztvevőinek megfelelő rendőri védelmével a magyar hatóságok demonstrálni tudják, hogy a megelőző évek leckéit megtanulták, és hogy Magyarország fölkészült arra, hogy mindenki számára biztosítsa az emberi jogokat.

A Meleg Méltóság Menet a helyi Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett, július 3.-11. közötti LMBT film-, és kulturális fesztiválon, a Budapest Pride-on belül kerül megrendezésre.

2007-ben és 2008-ban a Meleg Méltóság Menet a rendőrségtől nem megfelelő védelmet kapott résztvevőit ellendemonstrálók verbálisan és tettlegesen is megtámadták. 2009-ben szintén volt egy dokumentált erőszakos eset. Az Amnesty International arra kéri a magyar hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben és megfelelően biztosítsák az LMBT emberek vélemény-nyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jogát

Csatlakozz te is az Amnesty felvonuló önkénteseihez és aktivistáihoz szombaton a Felvonulási téren vagy a Facebookon!

Téma