Amnesty-propaganda: 4-0

Az elmúlt egy hét alatt négy sajtópert nyertünk meg elsőfokon a nyomtatott Magyar Nemzet és annak online kiadása, az origo.hu, a és a tenyek.hu ellen, miután a kormánypárti sajtótermékek az utóbbi idők egyik legkiterjedtebb és legkoncentráltabb lejárató kampányát folytatják a szervezetünk ellen.

November vége óta több mint 1700 lejárató cikk született és ezekben valótlanságokat állítanak az Amnesty Magyarország munkájáról és a szervezetben dolgozókról. Jogvédő szervezetként nem szeretünk magunkkal foglalkozni – nálunk ezerszer fontosabbak az általunk képviselt társadalmi ügyek és csoportok –, de fontosnak tartottuk, hogy egy ilyen átfogó kampánnyal szemben jogi úton is fellépjünk.

“A karaktergyilkosságok ellen – ahogy minden igazságtalansággal szemben – fel kell lépni – mondta Demeter Áron, az Amnesty International Magyarország kommunikációs vezetője. Reméljük az, hogy az elmúlt héten a bíróság négy alkalommal is kimondta, hogy a kormánymédia valótlanságokat állított a szervezetünkről, bátorságot ad mindenkinek, hogy fellépjen az igazságért.”

Téma