MIÉRT MINKET TÁMOGASS? TUDUNK NÉHÁNY ÉRVET:

• függetlenek vagyunk kormányoktól, politikai pártoktól, egyházaktól, tőlük pénzt nem fogadunk el

• bevételünk nagy része magánszemélyek egyszeri és rendszeres adományaiból, tagjaink tagdíjaiból érkezik

• a beérkező 1 %-okat emberi jogi képzésünkre és kampányainkra fordítjuk

• átláthatóak és elszámoltathatóak vagyunk, melyről te is meggyőződhetsz adománygyűjtési beszámolónkból és további nyilvános szervezeti dokumentumunkból

• felajánlásoddal te is azok közé tartozhatsz, akik meggyőződéssel tevékenykednek egy jobb, igazságosabb és emberibb világért

HOGYAN JUTTASD EL HOZZÁNK AZ 1 %-ODAT?

A felajánláshoz a következőkre van szükséged:

Név: Amnesty International Magyarország

Adószám: 19015985-1-42

A rendelkező nyilatkozatot ide kattintva vagy az oldal alján letöltheted.

FONTOS TUDNIVALÓK:

(1) Ha önadózó vagy (tehát számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki az adóbevallásodat):

NAV nyomtatványkitöltő programjával a 16EGYSZA lapot kell kitöltened, melyen feltünteted nevünket és adószámunkat. Ezt a lapot nyomtasd ki, és az adóbevallásoddal együtt add postára, vagy pedig küldd be az ügyfélkapun keresztül.

(2) Ha munkáltatói adómegállapítást kértél:

Munkáltatód által készített adóbevallás során a rendelkező nyilatkozatot innen kell letöltened. Ezt nyomtasd ki, töltsd ki adataiddal, vágd ki és tedd egy lezárt borítékba.

FONTOS: A borítékra írd rá nevedet és adóazonosító jeledet, majd a boríték ragasztott felületén átnyúlóan saját kezűleg alá kell írnod! Ez biztosítja, hogy a munkáltató a boríték tartalmát ne ismerhesse meg. Ezt a borítékot add le a munkahelyeden.

Határidő: 2017. május 10.

(3) Ha a könyvelőd készíti az adóbevallásod:

Meg kell hatalmaznod őt arra is, hogy az 1%-os rendelkező nyilatkozatod beküldje.

(4) Ha már beküldted az adóbevallásodat, de elfelejtettél az 1%-odról rendelkezni:

Tedd a következőket: nyomtasd ki a rendelkező nyilatkozatot, egészítsd ki az adataiddal, a vonal mentén vágd le, tedd egy borítékba (figyelve a fenti szabályra: írd a borítékra a neved, adóazonosító jeled és a ragasztáson átnyúlóan írd alá), ezt tedd egy másik borítékba és add postára a lakóhelyeden illetékes NAV címére.

Ha budapesti vagy, válassz az alábbiak közül:

- NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, 1139 Budapest, Dózsa György u. 128-132.

- NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, 1148 Budapest, Fogarasi út 3.

NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, 1097 Budapest, Vaskapu u. 33-35.

Ha nem budapesti vagy, akkor a bejelentet lakhelyedhez tartozó illetékes NAV hatóság címéről ide kattintva tudsz tájékozódni.

Határidő: 2017. május 22.

AMI MÉG FONTOS LEHET:

Rendelkezhetsz arról, hogy neved és postai/elektronikus levelezési címed megadod nekünk. Ez esetben egyúttal ahhoz is hozzájárulsz, hogy a későbbiekben felvegyük veled a kapcsolatot esélyt adva arra, hogy megköszönjük a nekünk felajánlott 1 százalékodat. Az adataid feltüntetése önkéntes.

További tudnivalók a NAV hivatalos oldalán, ezen a linken érhetők el.

Kérdéseiddel bátran keress minket: office@amnesty.hu, fundraiser@amnesty.hu vagy +3613214799

Lásd a mellékleteket