Nemek közötti egyenlőség – neked

Sokszor hallunk arról, hogy a nők hátrányban vannak a munkaerőpiacon, arról azonban már ritkábban esik szó, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, milyen okai és következményei vannak és hogyan léphetünk fel ellene.

Mi egyéni szinten is nyújtunk lehetőségeket arra, hogy tudatosan tehessünk a nemek közötti egyenlőségért. Rendszeresen megjelenő cikkeink mellett hírleveleket és kiadványt küldünk a téma iránt érdeklődőknek, amelyek rávilágítanak arra, hogy mi áll az egyenlőtlenségek hátterében, milyen rendszerszintű összefüggései vannak és más országokban hogyan tesznek ellene. Mindezek mellett e-learning képzésünkkel a munkahelyi nemi alapú negatív diszkrimináció konkrét megjelenési formáira világítunk rá, illetve a gyakorlatban használható stratégiákat is ajánlunk.

válaszd a saját utad

A projekt célja, hogy a nemi sztereotípiákat lebontva lehetőséget teremtsünk a fiataloknak arra, hogy nemüktől függetlenül olyan pályát válasszanak, amilyet szeretnének.

RÉSZLETEK
számoljuk fel a bérszakadékot

Az EU tagállamok többségében már tettek lépéseket a nemek közötti bérszakadék csökkentéséért, Magyarország még mindig egy helyben áll, tegyük meg az első lépést, tegyük átláthatóvá a béreket, írd alá a petíciónkat!

ALÁÍROM
KVÍZ

Szeretnéd tisztábban látni, hogy mi vezet a nők munkahelyi hátrányos megkülönböztetéséhez? Töltsd ki nemek közötti bérszakadékról szóló információs kvízünket, és tudj meg többet a nemek közötti munkahelyi egyenlőtlenségekről!

kitöltöm
TUDATOS LÉPÉS

Ha eleged van a közbeszédben terjedő nemi alapú sztereotípiákból és a nők hátrányos helyzetét tagadó struccpolitikából, illetve szeretnél tájékozottan kiállni a nők hátrányos megkülönböztetése ellen, iratkozz fel hírlevelünkre.

FELIRATKOZOM
BLOG

Blogunkon rendszeresen írunk a nemek közötti egyenlőséget érintő témákról, így a munkaerőpiaci negatív diszkriminációról, a láthatatlan munkáról, a bértranszparenciáról, az apaszabadságról, a nők politikai döntéshozatalból történő kiszorításáról és a testük fölötti önrendelkezési joguk korlátozásáról.

OLVASOM
KIADVÁNYOK

Végigvezetünk egy nő szakmai életútján és annak akadályain, az állásinterjúkon, bértárgyalásokon, teljesítményértékeléseken és előléptetések során átélt hátrányos megkülönböztetésen. Tudj meg többet a munkaerőpiaci egyenlőtlenségek okairól, megjelenési formáiról és a lehetséges megoldásokról!

megrendelem