Számoljuk fel a bérszakadékot!

Mindannyian olyan helyen szeretnénk dolgozni, ahol jól érezzük magunkat, biztonságban vagyunk és megbecsülnek minket. Olyan helyen, ahol a fizetésünket és a lehetőségeinket a teljesítményünk határozza meg és nem a nemünk. 

Ez azonban egyelőre nincs így, a nők még átlagosan mindig kevesebb fizetést kapnak mint a férfiak, Magyarországon például több mint 85 ezer forinttal kevesebbet keresnek. A nemek közötti bérszakadék kialakulásának és fennmaradásának több oka is van, készítettünk ezekről egy videót. 

Ahhoz, hogy a bérszakadék megszűnjön, először mindenki számára átláthatóvá és láthatóvá kell tennünk a férfiak és nők fizetésében megmutatkozó különbségeket. Első körben arra kértük a munkaadókat, hogy hozzák nyilvánosságra ezeket az adataikat, amit sok cég és önkormányzat már meg is tett. 

A következő lépésként szeretnénk, ha törvény kötelezné a munkáltatókat, hogy évente nyilvánosságra hozzák a bérszakadékra vonatkozó adataikat egy olyan központi honlapon, ahol mindenki számára kereshetővé és összehasonlíthatóvá válnak ezek az adatok. Az átláthatóság pedig rákényszerítené a munkaadókat, hogy egyenlő munkáért egyenlő bért fizessenek. 

Csatlakozz hozzánk, írd alá a petíciónkat és szólítsd fel a kormányt, hogy végre tegyen egy lépést a nemek közötti munkaerőpiaci egyenlőségért!