Szabad a csók – az Amnesty International Magyarország új kampánya

Az Amnesty International Magyarország elindítja „Szabad a csók!” nevű kezdeményezését, amelyhez csatlakozva bárki megmutathatja, hogy nem vág jó képet a homo- és transzfóbiához. A cél az, hogy minél többen osztozzanak abban a gondolatban, hogy nemi identitástól vagy szexuális beállítottságtól függetlenül mindenkinek joga van bármilyen nemű embertársát szeretni.

A DDB Budapest reklámügynökség egy különleges weboldalt fejlesztett az emberi jogi szervezet számára, amelynek segítségével október 11-ig, az Előbújás Napjáig (International Coming Out Day) 365 csókot szeretnének összegyűjteni, hogy megmutassák: az év minden napján ki kell állni az előítéletek és a megbélyegzés ellen. A Coming Out Day felhívja a figyelmet az előbújás fontosságára, arra, hogy mindenki bátran és büszkén vállalhassa önmagát.„Rendhagyó kezdeményezésünkkel az LMBTI emberek jogegyenlőségéért folytatott küzdelmet szeretnénk elősegíteni. A 19. Budapest Pride szlogenjével azonosulva azt igyekszünk elérni, hogy a mindennapokban, az év 365 napján érvényesüljön a homofóbia és transzfóbia elleni határozott kiállás” – nyilatkozta Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója. „Csatlakozásra buzdítunk mindenkit. Mutassuk meg együtt, hogy szeretni emberi jog!”„Fontosnak éreztük, hogy egy olyan ötlettel segítsük ezt az ügyet, amely nem csak felhívja a figyelmet a problémára, hanem aktív részvételre is bírja az embereket. Reméljük sokan csatlakoznak majd a „Szabad a csók” kezdeményezéshez és láthatunk majd csókot néhány nevesebb személyiségtől is.” – tette hozzá Tordai Péter a DDB Budapest vezető kreatív igazgatója. A kezdeményezéshez a http://www.szabadacsok.hu/ weboldalon egy csücsörítős, profilból fotózott fénykép készítésével vagy feltöltésével lehet csatlakozni. Az elkészült képeket a rendszer véletlenszerűen úgy párosítja össze, hogy azonos neműek kerüljenek egymás mellé, mintha megcsókolnák egymást. A csatlakozók ezzel a virtuális csókkal demonstrálhatják a “Szabad a csók!” kezdeményezés melletti szimpátiájukat. Az Amnesty International 2009 óta kampányol Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) emberek jogegyenlőségéért, és az őket érő hátrányos megkülönböztetés ellen. Fellép a jogaikat sértő törvények ellen, és felvonulásaik támogatásával küzd a véleménynyilvánítási és gyülekezési jogaikért. 2014 óta a szervezet kiemelt figyelmet fordít a transzneműek- és interszexuálisok jogaira.

szabadacsok

Téma