Feketelistán az Amnesty és a Human Rights Watch

A Népszava információ szerint az MTVA egyik szerkesztője néhány hete letiltotta az Amnesty International és a Human Rights Watch jelentéseinek és közleményeinek ismertetését.

“Felháborító, hogy a közmédia kicenzúrázza az Amnesty és a Human Rights Watch híreit. Ez egy újabb gyomros a magyar sajtószabadságnak, és újabb korlátozása a civil szervezetek munkájának.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

“A hírek szerint az állami média szándékosan igyekszik megakadályozni, hogy az emberek független forrásból értesülhessenek a Magyarországon és a világon történő jogsértésekről.” “Mindenféle tilalom elfogadhatatlan, amely az Amnesty és a Human Rights Watch emberi jogi munkájának terjesztését jelenti, és nem méltó egy uniós tagországhoz.” – mondta Hugh Willamson, a Human Rights Watch európai és közép-ázsiai igazgatója.

“Ha igaz a hír, az egy újabb példája annak, hogyan korlátozza a magyar kormány a sajtószabadságot, és hogyan próbálja meg elhallgattatni a civil szervezeteket, illetve korlátozni a munkájukat.”