Az Emberi jogi oktatási programunk célja, hogy az emberi jogokat ismerő és azokkal élni tudó generációk nőjenek fel Magyarországon. Ennek elérésére nem formális oktatási programokat szervezünk gyerekek és fiatalok számára, illetve képzéseket szüleik és a velük foglalkozó pedagógusok részére, civil aktivisták, trénerek részére.

Március 1-3. között az Alternatív Közösségek Egyesületével közösen a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetségének támogatásával ismét megrendezzük ingyenes „Képzők Képzése” programunkat, ezúttal Debrecenben. Azok jelentkezését várjuk, akik szeretnék megismerni és elsajátítani az általunk használt emberi jogi oktatás tematikáját és módszereit.

A képzés végére a résztvevők megtanulják használni az emberi jogi oktatás alapvető módszereit, többek között, hogy hogyan lehet egy csoporttal dolgozni, megismerik az alapvető csoportdinamikai folyamatokat, elsajátítanak alapvető tréneri és drámapedagógiai módszereket, illetve megismerik az emberi jogi gondolkodás alapjait.

A képzés március 1-én, péntek reggel kezdődik és március 3. vasárnap estig tart. A 3 napos hétvégi képzést követően lesz két kötelező follow-up alkalom, ahol a képzőknek lehetőségük lesz elmélyíteni a tudásukat, új ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat szerezni, és nem utolsósorban erősíteni a debreceni emberi jogi nevelők közösségét. Az első ilyen alkalom március 19-én lesz, ekkor kerül sor az oklevelek átadására is, a második alkalom időpontját közösen határozzuk meg a képzés alatt.

Ha érdekel a képzés, küldd el az önéletrajzodat és motivációs leveledet 2019. február 10-ig az beothy.adam@amnesty.hu címre, Képzők Képzése Debrecen tárgy megjelöléssel. Motivációs leveledben térj ki arra is, hogy

·         milyen tapasztalatod van az oktatás, képzés területén

·         mire használnád a megszerzett tudást

·         hogyan hasznosítanád az elhangzottakat

·         ha iskolákba vinnéd el az óráinkat, melyik iskolák volnának azok

·         milyen kapcsolati hálót használnál vagy tervezel kiépíteni az emberi jogi oktatás területén

·         vállalod-e a havi 1 óra megtartását

A résztvevők kiválasztása során figyelembe vesszük, hogy kik azok, akik aktívan be tudnak kapcsolódni az Amnesty International Magyarország emberi jogi képzéseibe, és/vagy a jövőben sok fiatalhoz eljutva tovább tudják adni a nálunk elsajátított tudást és szemléletet.

A jelentkezőket február 20-ig értesítjük, hogy kiválasztásra kerültek-e. A kiválasztott résztvevőknek felkészülésként előzetes feladatot küldünk ki.

A képzésre Debrecenen kívüliek jelentkezését is várjuk. A távolabbról érkezők pályázhatnak szállástámogatásra és utazási támogatásra is. A támogatásra ezen a kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. A támogatás elbírálásánál előnyt élveznek az Amnesty International Magyarország tagjai, illetve azok, akik aktív részvételt tudnak vállalni az emberi jogi oktatási programunkban.

Ha bármilyen kérdésed van, keresd bizalommal Beöthy Ádámot, a beothy.adam@amnesty.hu e-mail címen és a 06/70-600-1241-es telefonszámon. További részletek az Amnesty Magyarország emberi jogi oktatási programjáról és az Alternatív Közösségek Egyesületéről.

Reméljük, felkeltettük az érdeklődésedet, találkozzunk Debrecenben!