123 országból több mint 200.000 aláírás Diloromért

Az Amnesty International tagjai 123 országban összesen több mint 200.000 aláírást gyűjtöttek Dilorom Abdukadirovának, a megkínzott és 18 évre ítélt üzbég édesanyának.

123 országban gyűjtöttünk aláírást Dilorom Abdukadirovának, a megkínzott és bebörtönzött édesanyának. Az Amnesty International Magyarország 1139 aláírást gyűjtött, hogy Diloromot azonnal és feltétel nélkül engedjék szabadon az üzbég hatóságok a taskenti női börtönből, ahol összesen 18 éves börtönbüntetését tölti. Az aláírásokat október 21-én, kedden adjuk át több európai nagyvárosban (Bécs, Berlin, Párizs, Varsó, Róma, Brüsszel, London, Genf és Riga) az üzbég nagykövetségek képviselőinek.

Dilorom Abdukadirova összesen 18 év börtönbüntetést kapott, mert részt vett egy békés tüntetésen a kelet-üzbegisztáni Andizhanban. A négy gyermekét nevelő nőt többször megkínozták. Dilorom lelkiismereti fogoly, akit azért börtönöztek be és kínoztak meg, mert élt a véleménynyilvánításhoz és a békés gyülekezéshez való alapvető jogával.

Téma