UltraBalaton – Mozdulj az emberi jogokért!

Légy futókövetünk!

Futsz vagy biciklizel, és szívesen gyűjtenél adományt az emberi jogokért? Téged keresünk!

Lehetőséged van az Amnesty csapatával futni az UltraBalaton versenyen. Csatlakozz hozzánk, és gyűjtsük közösen a kilométereket és az adományokat május elején! Lentebb olvashatsz a futóverseny és az adománygyűjtés részleteiről, a biciklisták pedig a lap alján találnak információt.

Jelentkezés: szilak.flora@amnesty.hu

Hogyan fog zajlani a 2023-as UltraBalaton?

• Hol lesz a verseny?
    • A Balaton körül, balatonfüredi rajttal és céllal.
  • Mikor lesz a futás?
    • A csapatverseny 2023. május 6-7. között lesz, reggeltől másnap estig (vagy ahogy befutunk 😉 ).
  • Mekkora a táv?
    • Összesen 211 kilométer, amely eloszlik a futóink között. Ez átlagosan kicsit több, mint 16 kilométert jelent futónként, de tekintettel leszünk az egyéni terhelhetőségre.
  • Mennyi idő alatt futjuk ezt le?
    • 2 napon belül, reggeli/délelőtti rajttal. Vagyis lehetőség lesz nemcsak napközbeni, de éjszakai futószakaszokat is vállalni: csak Te, a támogató csapatunk, a frissítőpontokon szurkoló szervezők és az esti Balaton…
  • Szuper, és mindezt hányan teljesítjük?
    • 13-an, váltva fogjuk teljesíteni a Balaton-kört. A vállalt távod fel is tudjuk osztani különböző szakaszokra, azaz nem kell egyben nagy távolságot lefutnod, ha nem szeretnél. Váltani a kijelölt váltópontokon lesz lehetőségünk.
  • …És hogyan lesz ebből adománygyűjtés?
    • Az UltraBalaton jó lehetőséget ad arra, hogy összekösd a sport iránti szenvedélyedet egy jó ügy melletti kiállással. Hiszen önmagában is figyelemfelkeltő egy ilyen fizikai kihívást vállalni – ezt a figyelmet pedig az emberi jogok szolgálatába is állíthatod!
    • A követes (peer-to-peer) adománygyűjtés során a támogatást a Követ, azaz Te gyűjtöd. A barátaid, ismerőseid neked szavaznak bizalmat, általad döntenek az Amnesty támogatása mellett, mert benned bíznak – és neked köszönhetően egyszersmind a szervezet munkája mellett is elköteleződnek. Az elmúlt években több kiemelkedően sikeres egyéni adománygyűjtő kampányt folytattunk le, hála adománygyűjtő Követeinknek. Kollégáink segítségével  akik ebben a fajta adománygyűjtésben követként és koordinátorként egyaránt jártasak  mindenkivel egyénileg dolgozzuk ki, mi lenne számára a leginkább testhezálló adománygyűjtési forma, célösszeg, kommunikációs csatorna. Biztosítjuk a gyűjtéshez szükséges tudást (felkészítő alkalmak formájában), az egyéni mentorálást, szabadon használható grafikai anyagokat, illetve az adománygyűjtési felületet az amnesty.hu oldalán, valamint álljuk a nevezési díjat is.
    • Hogy hogyan is lehet egy követes adománygyűjtést elképzelni? A legjellemzőbb megoldás, hogy a Követ a futást megelőző egy hétben kb. napi 1 órát igénylően aktívan kampányol a közösségi médiában nyilvánosan vagy privát módon. De ez egyénenként eltérhet, sok jó megoldás létezik! Van, aki kizárólag privát üzenetben, esetleg ímélben hirdeti az adománygyűjtését, vagy a munkahelyi kommunikációs rendszerben hívja fel a figyelmet rá, míg más inkább személyes eseményeket szervez az ismerőseinek. Mindenkinek eltérő lehetőségei vannak. Mi segítünk felmérni, milyen utak jöhetnek szóba, és végig támogatunk a megvalósítás során.

Követ szeretnék lenni! Hol jelentkezhetek?

Ha érdekel a lehetőség, vagy még kérdéseid vannak, írj Szilák Flórának, a kampány koordinátorának a következő címre mihamarabb: szilak.flora@amnesty.hu

Szívesen gyűjtenék, de nem szeretek futni. Van más lehetőség is?

Abszolút, más módon is csatlakozhatsz!

• Biciklizel? Várunk akkor is, ha szívesen gyűjtenél, de inkább biciklin, egyénileg teljesítenéd a 211 km-es távot az ugyanekkor zajló kerékpárverseny során. Írj Szilák Flórának, a kampány koordinátorának a következő címre: szilak.flora@amnesty.hu
  • Ezek a sportok nem mozgatnak meg, de az emberi jogok annál inkább? Van lehetőség a versenytől független, egyéni adománygyűjtésre is, melyhez szintén megadunk minden segítséget. Születésnapkor, karácsonykor, diplomaosztó alkalmából, csak úgy… Ha megtisztelnél minket azzal, hogy az Amnesty Követe lennél, írj Szilák Flórának, a kampány koordinátorának a következő címre: szilak.flora@amnesty.hu

Tegyünk közösen azért, hogy Magyarországon is érvényesülhessenek az emberi jogok!