1% AMIRŐL TE DÖNTESZ – ADJ ESÉLYT AZ EMBERI JOGOKNAK, ADJ ESÉLYT AZ EMBEREKNEK!

Rád is szükségünk van, hogy emberi jogvédő munkánkban sikeresek lehessünk! Kérjük, támogasd az Amnestyt adó 1%-os felajánlásoddal!

ADÓSZÁMUNK: 19015985-1-41

3 ok, amiért elengedhetetlen a munkánkhoz a felajánlásod:

1. Minél több 1% felajánlónk van, annál több magyar ügyért tudunk  kiállni.
  1. Magánemberek adományai garantálják függetlenségünket, ennek  pedig fontos részei az 1%-os felajánlások.
  1. Te irányítasz minket. Egyesületünk kampányairól és magyarországi  témáiról a magyar civilek döntenek. De ezek a kampányok csak  adományokból valósulhatnak meg.

4 terület, ahol kamatozik 1% befektetésed:

1. Nemek közötti egyenlőség – Csökkentjük a bérszakadékot, amely Magyarországon pusztán a  nemük miatt hozza hátrányos helyzetbe az embereket.  Több cég, önkormányzat és egyéb szervezet vállalta, hogy nyilvánosságra  hozza béradatait 2021 májusában.
  1. Emberi jogi oktatás – Azért dolgozunk közvetlenül a fiatalokkal és a velük dolgozó szakemberekkel (tanárok, iskolai szociális munkások), hogy az emberi jogi oktatásunk által képviselt értékek – elfogadás, együttműködés, kiállás, párbeszéd, kommunikáció – alapvetőek legyenek Magyarországon. Ingyenes foglalkozásainkban az elmúlt 3 évben több, mint 7000 ember vett részt.
  1. Jogállam  – A jogállamiság az Európai Unió egyik alapértéke, és mint ilyen, alapfeltétele egy ország emberi jogok tiszteletén alapuló működésének. Jogainkat jogállam nélkül nem tudjuk gyakorolni.   A magyar bírói rendszerről készült kutatásunkat 2020-ban hoztuk nyilvánosságra.
  1. Magánszféra – Kiemelt feladatunk, hogy növekedjen a magyar lakosság internethasználatának tudatossága, különös tekintettel arra, ahogy a személyes adataikat kezelik és védik az online térben. Fellépünk a magyar kormány tömeges megfigyelést és tömeges adatgyűjtést célzó lépései ellen.

HATÁRIDŐ: 2022. MÁJUS 20.

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk a sztraka.andrea@amnesty.hu címre és minden kérdésedre válaszolunk. Vagy az alábbi honlapon is tájékozódhatsz a legfontosabb határidőkről és kérdésekről.

KÖSZÖNJÜK AZOKNAK, AKIK MÁR AZ AMNESTY INTERNATIONAL MAGYARORSZÁGOT VÁLASZOTTÁK, ÉS VELÜNK EGYÜTT HARCOLNAK AZÉRT, HOGY EGY JOBB VILÁGOT TEREMTHESSÜNK.