Nincs mentség a civilek elleni támadásokra

Mély megrendüléssel és aggodalommal követjük szombat óta, ami Izraelben történik. Aggódunk a barátainkért, munkatársainkért és minden civilért az izraeli és a palesztin területeken. A Hamász szombaton civilek és polgári célpontok ellen kezdett támadássorozatot, amire nincsen mentség, nem igazolható semmilyen módon. A civilek szándékos meggyilkolása, elrablása, a polgári célpontok elleni rakétatámadások háborús bűncselekmények, amelyekért az elkövetőket felelősségre kell vonni.

A nemzetközi humanitárius jog előírásait a Hamásznak és a konfliktusban résztvevő minden félnek kötelessége betartani, ennek értelmében kötelességük megvédeni a civil lakosságot. A civilek és polgári célpontok elleni szándékos, és a civil áldozatokkal, sebesültekkel járó aránytalan támadások háborús bűncselekménynek minősülhetnek.

A Hamásznak haladéktalanul véget kell vetnie az Izrael elleni jogellenes támadásoknak, az elrabolt embereket azonnal és feltétel nélkül szabadon kell engedni. Az izraeli védelmi erőknek az ellentámadás során mindent meg kell tenniük a Gázában és más palesztinok lakta településeken élő civilek életének, testi épségének és a polgári létesítmények megóvása érdekében.