Szeretnél te is az emberi jogokról beszélgetni fiatalokkal? Órákat tartani általános iskolásoknak és gimiseknek? Gyakorolni a tréneri képességeidet, miközben emberi jogi tudást adsz át fiataloknak? Legyél te is Amnestys Képző!

Legyél te is Amnestys Képző!

Az Amnesty azért dolgozik közvetlenül a fiatalokkal és a velük dolgozó szakemberekkel (tanárok, iskolai szociális munkások), hogy az emberi jogi oktatásunk által képviselt értékek – elfogadás, együttműködés, kiállás, párbeszéd, kommunikáció – alapvetőek legyenek Magyarországon.

Célunk, hogy a fiatalok és közösségeik a társadalmi problémákra tudatos cselekvéssel reagáljanak.

2020-ban négy alkalommal, négy városban szervezzük meg az ingyenes „Képzők Képzése” programunkat (Az esemény dátumainál a kezdő péntek van megjelölve.)

• PÉCS: 2020. február 7-9. és 20.
  • SZEGED: 2020. március 27-29. és április 9.
  • BUDAPEST: 2020. szeptember 11-13. és 24.
  • DEBRECEN: 2020. október 9-11. és 22.

Várjuk a jelentkezésed, ha szeretnéd megismerni és elsajátítani az általunk használt emberi jogi oktatás tematikáját és módszereit, majd ezeket használva aktív önkéntesévé válni az Amnesty emberi jogi oktatási programjának. A képzésen önkéntes szerződést írunk alá mindenkivel, aki elvégezte a képzők képzését, melyben az önkéntes vállalja a havi egy Amnestys óra megtartását.

A képzés végére

• megtanulod alkalmazni az emberi jogi oktatás alapvető módszereit;
  • megismered az alapvető csoportdinamikai folyamatokat,
  • elsajátítasz alapvető tréneri és drámapedagógiai módszereket,
  • megismered az emberi jogi gondolkodás alapjait,
  • megtanulod az Amnesty saját fejlesztésű óráinak (Ellenség, Jogállam, Gyűlölet-bűncselekmény) tematikáját és levezetési technikáit.

A képzés pénteken délután kezdődik és vasárnap estig tart, majd két hét gyakorlás után egy záróalkalmon van vége.

A képzésen a résztvevők feladatot kapnak, amelynek elvégzéséről a záróalkalmon számolnak be egymásnak. Itt lesz lehetőség a tapasztalatok megbeszélésére a tudás elmélyítésére és a képzés elvégzését igazoló okleveleket is itt kapjátok meg.

Amennyiben szívesen jelentkezel a képzésre küldd el az önéletrajzodat az oktatas@amnesty.hu címre, "Képzők Képzése [városnév]" tárggyal, és töltsd ki a jelentkezési lapot az alábbi linkek egyikén:

Jelentkezem a szegedi képzésre

Jelentkezem a Budapesti képzésre