Egy anya küzdelme az igazságért 

Pedro Henrique aktivistát harmincegy éves korában agyonlőtte egy csapat csuklyás férfi. Azóta négy év telt el, de a meggyilkolásával gyanúsított rendőrök továbbra is szolgálatban vannak, és még csak büntetőjogi eljárás sem kezdődött.  

Ana Maria szerető édesanya. Lányával szeret koncertekre és más kulturális programokra járni a brazíliai Salvadorban. Fia, Pedro halála óta azonban úgy érzi, mintha megfosztották volna lénye egy részétől. 

Pedro Henrique rövid élete során sok mindent elért. Emberi jogi aktivistaként “a béke sétái” elnevezésű, békés felvonulásokat szervezett a brazíliai Bahia államban található szülővárosában, Tucanóban. Ez az évente megrendezésre kerülő felvonulás összehozta az embereket, akik közösen szólaltak fel az elsősorban fekete közösségek ellen elkövetett rendőri túlkapások ellen. 

Ezekre a békés demonstrációkra azonban a rendőrség ellenséges és megfélemlítő intézkedésekkel reagált. Pedro Henriquét először megfigyelték, majd többször megfenyegették és bántalmazták is. 2018. december 27-én éjszaka egy csapat csuklyás támadó tört be az otthonába, akik nyolcszor fejbe, illetve nyakon lőtték a barátnője mellett alvó aktivistát. A férfi párja a három támadóban rendőrtisztekre ismert.   

A Pedro Henrique megölésével gyanúsított rendőrök ellen 2019-ben vádat emeltek ugyan, azonban ma, közel öt évvel később ezek az emberek még mindig a rendőrségnél szolgálnak, a büntetőper pedig még el sem kezdődött.  

Az állandó fenyegetések és a gyermeke elvesztése felett érzett gyász ellenére Ana Maria bátran követeli a hatóságoktól, hogy folytassanak alapos vizsgálatot, és állítsák bíróság elé a felelősöket. 

Írd alá a petíciót és követelj független és elfogulatlan vizsgálatot Pedro Henrique meggyilkolásának ügyében! 

Küldj üzenetet Ana Mariának, hogy tudja, nincs egyedül!