Amnesztiát! – a nemzetközi témájú hírlevél

Az Amnesty International a nemzetközi szolidaritásból született, egy brit jogász indította el a szervezetet 1961-ben azért, hogy segítsen kiszabadítani két ártatlanul bebörtönzött portugál diákot.  

Az azóta eltelt több mint hatvan évben az Amnesty International egy több mint tízmilliós emberi jogi mozgalommá bővült – és habár azóta rengeteg minden mással is foglalkozunk, a nemzetközi szolidaritás továbbra is a szervezet egyik alappillére, és egyben legfontosabb küldetése maradt.  

Ez teszi lehetővé, hogy a világ szinte minden országában jelen legyünk, figyeljük és számon tartsuk az ott történő jogsértéseket, felszólaljunk olyan emberekért, akiknek a történetét a világ nélkülünk valószínűleg sosem hallaná.  

Az Amnesty Magyarországnál most először egy olyan hírlevelet szerkesztünk, amely széles perspektívából mutatja meg a szervezet nemzetközi szolidaritási munkáját – a havonta megjelenő Amnesztiát! című hírlevelünkben bemutatjuk az emberi jogok helyzetét azokban az országokban, amelyeket szemmel tartunk, illetve beszámolunk arról, milyen eszközökkel dolgozunk, hogyan kutatunk, kampányolunk és harcolunk az itteni jogsértések ellen.  

Ha szeretnél képbe kerülni más országok emberi jogi helyzetével, és szívesen tudnál többet arról is, mit tehetsz te, hogy világszerte jobban érvényesüljenek az emberi jogok, iratkozz fel az Amnesztiát hírlevélre!  

Építs velünk együtt egy nemzetközileg is szolidáris magyar közösséget!