Verdikt jogállami hírlevél

Mindannyian olyan országban akarunk élni, ahol kiszámítható, érthető és az emberi jogainkat tiszteletben tartó törvények biztosítják az életünket. Olyan helyen, ahol a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, ahol független és pártatlan bírák, ügyészek és rendőrök biztosítják a törvények betartását.

Iratkozz fel rendszeresen jelentkező tematikus jogállami hírlevelünkre, a Verdiktre.

A hírlevélben a magyar bírói függetlenség és a magyar jogállamiság aktuális híreiről számolunk be közérthetően, úgy, hogy nem jogászokként is érthető és érdekes legyen.

Jogvédő szervezetként az alapvető jogaink érvényesítéséért folytatjuk tevékenységünket, és elkötelezettek vagyunk e jogok érvényesülése szempontjából kulcsfontosságú bírói függetlenség mellett. Nincs hatékony jogvédelem ott, ahol a bírák önállósága névleges, Magyarországon pedig a bírói függetlenség veszélyben van.

Célkitűzésünk, hogy a magyar jogállamiság és annak egyik fő garanciája, a bírói függetlenség helyzete ismét erős legyen, és hogy felhívjuk a figyelmet e függetlenséget fenyegető minden veszélyre. A hírlevéllel is az a célunk, hogy minél több ember megértse: független és pártatlan bírák nélkül az alapvető jogaink sincsenek biztonságban.