Szakmai önkéntes lehetőség az Amnesty Magyarország emberi jogi oktatási programjában 

Az Amnesty International Magyarország (AIM) egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.  

Jelentkezz gyakornoknak a Szabad a pálya projektbe! A kutatási és oktatási projekt célja, hogy a nemi sztereotípiákat lebontva lehetőséget teremtsünk a fiataloknak arra, hogy nemüktől függetlenül olyan pályát válasszanak, amit szeretnének, így elősegítve a nemek közötti munkaerőpiaci egyenlőség megteremtését. 

A magyarországi projekt amnestys csapatának tagjaként ismerheted meg az Amnesty International Magyarország működését, szakmai tudást szerezhetsz a nemek közötti egyenlőség, a nemi sztereotípiák és nemi szocializáció témáiban. Ezenkívül gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz oktatási anyagok kialakításában, szövegírásban és eseményszervezésben. 

TÉGED KERESÜNK, HA:  

 • kiválóan kommunikálsz írásban,   
 • helyesírásod hibátlan, a helyesírási hibákat rögtön észreveszed, 
 • jól tudod kezelni a szövegszerkesztő programot, 
 • türelmes és figyelmes vagy,  
 • proaktív, kreatív és lendületes vagy, aki szeret és tud csapatban és önállóan is dolgozni,  
 • megbízható vagy, a vállalásaidat teljesíted.

AMIT KÍNÁLUNK:  

 • bevezetés a szervezet irodai működésébe több tapasztalt munkatársunk mellett
 • betekintés a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének hazai és nemzetközi munkájába
 • betekintés egy komplex kutatási és oktatási projekt megvalósításába
 • részvételi lehetőség oktatási anyagok kidolgozásában
 • fejlődési lehetőség szövegalkotási és szervezői feladatokban tapasztalt munkatársak támogatása mellett
 • részvételi lehetőség az Amnesty Magyarország egyes képzésein, rendezvényein
 • fiatalos, motiváló csapat
 • referencia, ajánlólevél magyarul és angolul

GYAKORNOKI PROGRAM RÉSZLETEI: 

 • az Amnesty Magyarország és a Szabad a pálya projekt megismerése 
 • részvétel kutatási eredmények feldolgozásában, rendszerezésében
 • kutatómunka, szövegalkotás és tartalom előállítása oktatási anyagokhoz, cikkekhez, posztokhoz, illetve a folyamatok támogatása
 • alkalmanként egyéb feladatok az oktatási programban

Munkavégzés helye: az Amnesty International Magyarország irodájában (1054 Budapest Báthory utca 4.) és otthonról. 
Munkavégzés ideje: megegyezés szerint kb. 6 hónap, heti 15-20 órában, rugalmas időbeosztással (2023. szeptembertől 2024. márciusig) 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 8. 12:00  

Értesítés a második körbe való továbbjutásról: hiánytalan jelentkezés esetén: 2023. szeptember 14.   

Szóbeli interjú várható ideje: 2023. szeptember 14-20. között 

Jelentkezés módja: az alábbi dokumentumokat küldd el nekünk a landy.annamaria@amnesty.hu címre „Oktatási szakmai önkéntes 2023” tárggyal 

 1. Magyar nyelvű önéletrajz
 1. Motivációs levél, amelyben arra is kitérsz, hogy miért fontos számodra ez a téma, és miért szeretnél részt venni a projekt megvalósításában (maximum egy oldal)  

Figyelem! Kizárólag a hiánytalanul beérkező jelentkezéseket igazoljuk vissza e-mailben. A hiányos vagy késve beérkező jelentkezéseket sajnos nem tudjuk fogadni, ezért ezeket nem áll módunkban visszaigazolni. 

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi tulajdonságokra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve, ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.  

A jelentkező a jelentkezés megküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatait az Egyesület a kiválasztási folyamat lezárulását követően hat hónapig kezelje. Ezt követően a jelentkezések, és azzal együtt minden személyes adat törlésre kerül.