Legyél te is Tarka Magyar!

 

 

 

 

Kedves Honfitársunk!

Több tucat civil szervezet közreműködésével 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlentömegdemonstrációja szerveződik TARKA MAGYAR címmel, az erőszak és a kirekesztés ellen.Várunk október 4-én, szombaton délután 15.30-koraz Erzsébet téren, a Gödör Klubnál!Az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából demonstrációt tartunkaz egyre jobban elhatalmasodó erőszak és diszkrimináció megállításáért. A gyülekezés utánaz Andrássy úton Hősök terére vonulunk, ahol a meghívóhoz csatolt nyilatkozat alapjánhitet teszünk a demokratikus értékek mellett, valamint amellett,hogy békés, az emberi jogokat tisztelő országban szeretnénk élni!(A rendezvényen nem lesznek beszédek, és mindenkit csak magánemberként várunk!)
Mindenki számít – mindenkire számítunk!
2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor elindul a felvonulás az Andrássy úton, a Hősök teréig. A Hősök terénél, az érkezőket a színpadon zenélő Rácz Kati és a Flush zenekar fogadja, akik az idei budapesti melegfelvonuláson történt durva atrocitások miatt nem tudtak ugyanitt fellépni, így most újabb lehetőséget teremtünk nekik. Ezek után felolvasásra kerül a Nyilatkozat, amely szerint hitet teszünk az Alkotmány 70/A paragrafusa (1) bekezdése mellett és elutasítjuk az erőszak és a kirekesztés minden formáját. Végül a moderátor felkéri az egybegyűlteket, hogy a magukkal hozott színes anyagdarabokat, ruhadarabokat emeljék a fejük fölé, amiről légifotók (daruról készült fotók) készülnek. Az eseményen nem lesznek beszédek és a szervezők nem is kívánnak lehetőséget biztosítani arra, hogy bárki felszólaljon. A résztvevők a helyszínen is kitölthetik és a Nyilatkozatot. A demonstráció tervezett vége 18 óra.
A szervezéssel kapcsolatos hírek és az új csatlakozók nevei folyamatosan követhetők a tarkamagyar.blog.hu oldalon. További csatlakozásokat a tarkamagyar@gmail.com címen várunk.

A TARKA MAGYAR-hoz 2008 szeptember 21-ig csatlakozott civil szervezetek: Állás(pont) Lakossági Kör, Amnesty International, Angyalkommandó, Artemisszió Alapítvány, ATLASZ LMBT Sportegyesület, ATTAC Magyarország, Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Baranya megyei Szövetsége, Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület, Civil Kollégium Alapítvány, Civil Parlament Szövetség, Családok  a  Családokért Polgári Egyesület,  Dél-Alföldi  Meleg  Baráti Kör,  Demnet, Dr. Hun Nándor Egészségileg Hátrányos Helyzetű Nyugdíjasok Egyesülete, Drogprevenciós Alapítvány, Ember Háza Alapítvány, Európai Feminista Kezdeményezés, Friss Gondolat Ifjúsági Egyesület, Godot Kht., Gödör Egyesület, Háttér Társaság a Melegekért, Humanista Mozgalom, Ifjú Humanisták, Irodalmi Centrifuga Alapítvány, Kékpont Alapítvány, Kendermag Egyesület, Közösségfejlesztők Egyesülete, Kultúrák Központja, Labrisz Egyesület, Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság, Magyar Antifasiszta Liga, Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, Magyar Helsinki Bizottság, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, Magyarok a Nácik Ellen, Marom Egyesület, Mások internetes melegmagazin, Mély Mosoly Alapítvány, Mosoly Mozgalom Egyesület, Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), Pécs város Cigány Önkormányzata, Polgár Alapítvány az Esélyekért, Pride.hu – LMBT portál, Psyche Lelkisegély Alapítvány, Részvételi Demokrácia Hálózat, Roma Polgárjogi Alapítvány, Romédia Alapítvány, Phralipe Független Cigány Szervezet, Sirály, Szeretem Magyarországot Klub, Szimpozion Egyesület, Szivárvány Misszió Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), Tilos Rádió, Törökfürdő Alapítvány, Védegylet, Zöld Tett Társulás.


Nyilatkozat

Én ……………………………………………..…… hitet teszek a Magyar Köztársaság Alkotmánya 70/A paragrafusa (1) bekezdése mellett, amely alaptörvényként rögzíti a következőket:

„A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.”Ezúton is kinyilvánítom, hogy elítélem az erőszak és a kirekesztés minden formáját. Ígérem, hogy mások véleményének és Magyarország törvényeinek tiszteletben tartásával minden tőlem telhető eszközzel fellépek az erőszakos, megfélemlítő és kirekesztő cselekedetek további térhódítása ellen.

…………………………………………………………………………………………név (olvasható)…………………………………………………………………………………………foglalkozás…………………………………………………………………………………………aláírás

Amennyiben a fenti nyilatkozattal egyetért, kérjük töltse ki és hozza el a Tarka Magyar elnevezésű demonstrációra az erőszak és a kirekesztés ellen, ahol reméljük, személyes jelenlétükkel minél többen fejezik ki a fenti nyilatkozattal egyetértésüket és tiltakoznak a Magyarországon az utóbbi időkben elharapódzó nemkívánatos tendenciák ellen. A találkozó az Erzsébet téren 2008. október 4-én 15.30-kor lesz, ahonnan együtt vonulunk végig az Andrássy úton a Hősök terére.