Stand By Me – gyakornoki program

Az Amnesty International Magyarország (AIM) egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.  

Jelentkezz gyakornoknak a Stand By Me (SBM) project csapatba! A project a nemi alapú erőszak megelőzését célzó nemzetközi projekt, amely feltárja a jelenség hátterében húzódó tradicionális nemi sztereotípiákat és az ezekhez kapcsolódó nemi normákat, szerepeket. A programban új tudást és készségeket szerezhetsz, amelyek segítenek tudatosítani és így megelőzni a nemi alapú hátrányos megkülönböztetést. Eszközöket adunk, hogy akár egyénileg, akár csoportban fel tudj lépni az online és az offline térben történő nemi alapú erőszak ellen.

A nemzetközi projekt gyakornoki csapatának tagjaként egy intenzív program keretein belül ismerheted meg az Amnesty International Magyarország működését, szakmai tudást szerezhetsz a nemek közötti egyenlőség, a nemi sztereotípiák és nemi szocializáció témáiban, és aktívan tehetsz a nők és a lányok elleni erőszak megelőzéséért. Ezen kívül gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz eseményszervezésben, közösségi aktivizmusban és az emberi jogi oktatásban. 

TÉGED KERESÜNK, HA:  

 • Kiválóan dolgozol önállóan és csapatban is 
 • Munkádban pontos és igényes vagy 
 • Remek szervező készséggel rendelkezel 
 • Megbízható vagy, vállalásaidat teljesíted  
 • Proaktívan kommunikálsz

AMIT KÍNÁLUNK: 

 • Elméleti és gyakorlati tudás a nemi alapú erőszakról az online és offline térben  
 • Betekintés a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének hazai és nemzetközi munkájába 
 • Munkavégzést szolgáló segédanyagok, tudásbővítés és készségfejlesztő képzések 
 • Tapasztalt munkatársak mentorálásával eseményszervezési készségek elsajátítása, fejlesztése 
 • Fiatalos csapat és nagy lendület

FŐBB FELADATOK:

 • SBM e-learningek megismerése, véleményezése 
 • Offline tudásfejlesztéseken való részvétel  
 • Tematikus, figyelemfelhívó események/akciók tervezése és kivitelezése  
 • Online térben elkövetett erőszak megelőzésére létrehozott felület megismerése és aktív használata  
 • Részvétel a kerekasztal-beszélgetések, szakértői fórumok szervezésében 
 • Részvétel a project legalább egy visszajelző workshopján 

JELENTKEZÉS MÓDJA:

az alábbi dokumentumokat küldd el nekünk a benko.dora@amnesty.hu címre „SBM gyakornoki program 2023” tárggyal:

 1. Magyar nyelvű önéletrajz 
 1. Motivációs levél (maximum egy oldal) – Írd le , hogy miért fontos számodra ez a téma, miért érdekel a project, és milyen készségeket, tapasztaltot hoznál a csapatba? 

Munkavégzés helye: online, alkalmanként megbeszélés szerint offline

Munkavégzés ideje: áprilistól-júliusig rugalmas időbeosztással. Indokolt esetben rövidebb időkeretben is lehetséges a részvétel.

Szakmai önkéntes program tervezett kezdete: 2023. április 

Jelentkezési határidő: 2023. április 2. éjfél  

Figyelem! Kizárólag a hiánytalanul beérkező jelentkezéseket igazoljuk vissza e-mailben. A hiányos vagy késve beérkező jelentkezéseket sajnos nem tudjuk fogadni, ezért ezeket nem áll módunkban visszaigazolni. 

Szóbeli interjú várható ideje: 2023. április első hete

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel. 

A jelentkező a jelentkezés megküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatait az Egyesület a kiválasztási folyamat lezárulását követően hat hónapig kezelje. Ezt követően a jelentkezések, és azzal együtt minden személyes adat törlésre kerül.