Befogadó Terek

Veled közösen Befogadó Tereket teremthetünk!

A diákok túlnyomó többsége a napja jelentős részét az iskolában tölti. Ennek fényében még ijesztőbb, hogy a felmérések szerint a magyar LMBTQI diákok 82%-a esik áldozatul szóbeli bántalmazásnak, 22%-uk pedig fizikai zaklatásnak.  

Ennek ellenére jelenleg Magyarországon a diákok és a pedagógusok nem kapnak sem eszközöket, sem teret ahhoz, hogy LBMTQI témáról beszélhessenek. A Befogadó Terek Iskolai projekt célja, hogy széles eszköztár segítségével új pedagógiai utakat nyisson meg a diákok és a szakemberek érdekében is. 

Támogass, hogy minél több iskola legyen befogadó! 

Miért van rád is szükségünk?

Az LMBTQI emberek magas fokú diszkriminációval szembesülnek az iskolai és a munkahelyi környezetben egyaránt. Az  Európai Unió Alapjogi Ügynökségének 2019-es kutatása szerint, a felmérésben résztvevők 60%-a tapasztalt zaklatást sértő vagy fenyegető szituációk formájában a kutatást megelőző öt évben. Az EU-ban a 15-17 éves korosztály több zaklatást szenvedett el, mint az idősebb korosztály, és a diák-korú válaszadók mindössze 13%-a érezte úgy, hogy iskolájában pozitívan foglalkoznak az LMBTQI-problémákkal.