A Transvanilla kapta a SHARE adományát

Az ország egyetlen transz emberek jogaira fókuszáló civil szervezete, a Transvanilla Transznemű Egyesület kapta a SHARE, a jótékony ser soron következő adományát.

A Transvanilla Egyesület fő tevékenysége a transz emberek érdekeinek képviselete az élet különböző területein, valamint támogató szolgáltatások nyújtása az érintettek és családtagjaik számára. 

Az adomány odaítéléséről az Amnesty International Magyarország döntött, aki a SHARE szociális ügyek/jogvédelem területéért felelős nagykövete.

“Nagyon örülünk, hogy a SHARE-nek hála egy kicsit mi is hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy a Transvanilla még hatékonyabban tudja folytatni példaértékű munkáját, amelyet a transz emberekért végez hosszú évek óta. Nagyon jó helyre került a támogatás, különösen most, amikor a transz közösség is a kormány gyűlöletpropagandájának kereszttüzében áll.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója. 

A SHARE sörmárkát öt éve alapította három fiatal magyar vállalkozó, és az eredeti célnak megfelelően a beérkező profit 100%-át azóta is jótékony célra fordítják. Az adományozott szervezeteket minden alkalommal egy-egy átfogó terület SHARE-nagykövete választja ki, így a Transvanilla a nyolcadik olyan szervezet, amelynek – a serezőknek hála – a SHARE adományt tudott átadni.

“A praktikusan elkölthető pénzadományért nagyon hálásak vagyunk mind a SHARE-nek, mind az Amnesty International Magyarországnak és legalább ugyanolyan fontos a kezdeményezés figyelemfelhívó ereje számunkra. A civil szervezetek és a transz emberek jogai melletti kiállás megtapasztalása a nehéz időkben is reményt ad számunkra.” – mondta Hidasi Barnabás a Transvanilla Transznemű Egyesület elnöke.

Téma