A hazug lejáratókampány sem térít el minket

A kormányzati propaganda sajtóban ma megjelent, az Amnesty International Magyarország egyik korábbi igazgatóját érintő lejáratókampány kapcsán a következőket tartjuk fontosnak leszögezni.

A kormány hosszú évek óta próbálja hitelteleníteni és ellehetetleníti a független civil szervezetek és újságírók működését. A legutóbbi, manipulált hangfelvételekre épülő hazugságokat soroló támadások nem a tényekről szólnak, ez nem újságírás, hanem egy tudatos és aljas politikai húzás. A kormányzati propagandamédia a választási kampány részeként az elfogadó, szabad és mindenki számára biztonságos Magyarországért dolgozó civil szervezetek ellen hergel. A szöveget tartalmilag nem kívánjuk kommentálni.

Elfogadhatatlannak tartjuk a titkosszolgálati módszereket idéző lejárató eszközök alkalmazását szervezetünk korábbi igazgatójával, Jeney Orsolyával szemben és teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele. Nagyon sajnáljuk, hogy belekeveredett ebbe az aljas és nemtelen lejáratókampányba, és mindenben támogatjuk őt.