Csatlakozz te is az Amnesty International Magyarország utcai önkénteseihez, segíts a petícióinkkal életeken változtatni!

Szeretsz emberi jogokról, egyenlőségről, közügyekről beszélgetni?

Tennél az emberi jogokért, de nem tudod hogy​an?

Legyél az Amnesty Arca!

1960-ban Portugáliában a Salazar diktatúra alatt két egyetemista diákot hét év börtönre ítéltek, mert a szabadságra koccintottak egy kocsmában. A felháborító jogsértés híre eljutott a londoni ügyvédhez, Peter Benensonhoz is. Peter tenni akart valamit, ezért Az elfelejtett foglyok címmel cikket írt az Observerbe, az ismerőseivel pedig útjára indított egy petíciót a két fiatal szabadon bocsátásáért. Az „Amnesztiát 1961” kampány óriási nyilvánosságot kapott, és annyira inspiráló volt, hogy Benensonék újabb és újabb lelkiismereti foglyok érdekében indítottak akciókat. Így született meg 1961-ben az Amnesty International, amely mára a világ legnagyobb emberi jogi mozgalma lett több mint 7 millió támogatóval világszerte.

Az Amnesty az évek során számos rangos díjat nyert el, 1977-ben a kínzás megszüntetéséért végzett munkánkat Nobel-békedíjjal ismerték el.

Az Amnesty International tevékenysége egyre szélesebb körű lett, de a petíciók azóta is fontos részét képzik a munkánknak. Az Amnesty Arcaként te is segíthetsz, hogy minél több emberhez eljussanak aktuális akcióink. Az utcai aláírás gyűjtéssel Peter Benenson nyomdokaiba lépve menthetsz életeket.

Az Amnesty Arcaként te is továbbviheted ezt az örökséget, segíthetsz a jogsértések áldozatainak, és egy szuper közösség tagjaként tehetsz egy befogadóbb, igazságosabb és boldogabb világért és Magyarországért.

Hogyan segíthetsz?

Népszerűsítsd a petícióinkat csapatban, Budapest közterein hétköznap délutánonként és szombatokon.

Mit ajánlunk?

• Dinamikus csapat
  • Csapatépítők
  • Továbbképzések
  • Magabiztos kiállás és kommunikáiciós készségek fejlesztése
  • Rugalmas beosztás

Mit várunk?

• Rugalmas beosztás
  • Jó kommunikációs készség
  • Nyitottság
  • Középfokú végzettség
  • Értékesítésben szerzett tapasztalat előnyt jelent

Önkéntes munkavégzés helye

Főbb csomópontok Budapesten, rendezvények, fesztiválok.

Csatlakozz hozzánk!

Kattints az alábbi gombra és jelentkezz önkéntesnek. Ha további kérdésed van, írj kollégánknak, Kolozs Andreának a kolozs.andrea@amnesty.hu e-mail címre.

JELENTKEZÉS