Amnesty Nagykövetek

A nyolcvanas évek végén egy kis budapesti lakásból néhány önkéntes elhivatottságának köszönhetően olyan mozgalom indult útjára, amely életeket változtatott meg… immár 30 éve!

Születésnapunk alkalmából Nagyköveteink vállalták, hogy saját kampányaik segítségével adományokat gyűjtenek az emberi jogi munkánk segítésére! Ismerjétek meg őket, és támogassátok ti is a kampányaikat!

Nagyköveteink

Barbara

“Hosszú idő után a magyar Amnesty volt az a közösség, ahol újra fontos ügyekért tudtam dolgozni, ez pedig felbecsülhetetlen érték a számomra, amiért mindig hálás leszek. Most nálad a lehetőség, hogy tegyél valami jót, és hatással legyél a világra!”

Barna

“Az emberi jogokat fontosnak tartom, tehát az Amnestyt is.”

Iván Juli

“A jogvédelem szinte mindig is az életem része volt, az Amnesty pedig szerintem a valaha volt legjobb próbálkozás arra, hogy ezt közelebb vigyük mindenkihez és valódi közösségként küzdjünk a jogainkért, az egyenlőségért és az igazságért.”

Sümeghy György

“Nagyon szeretnék olyan országban élni, ahol senkinek sem kell félnie attól, hogy a jog nem védi meg, csak azért, mert szegényebb, nincs hol laknia, menekül valahonnan, vagy ragaszkodik az autonómiához, ami a munkájához/tanulmányaihoz szükséges. Azért támogatom az Amnestyt, mert folyamatosan és bátran tájékoztat minden olyan ügyről, ami alapvető jogainkat érinti, és saját eszközeivel mindent megtesz azért, hogy igazságosabb, szabadabb, egyenlőbb társadalomban éljünk.”

Virág

“A Világ sokszínű, pont ettől szép és izgalmas. Az Amnesty International önkéntes emberi jogi képzőjeként, drámapedagógiai óráink keretében én is kinyithatom egy kicsit a Világot időről-időre a gyerekek előtt, hogy elfogadó, nyitott szemléletű felnőttekké válhassanak.”

Gábor

“Nem csak azért fontos nekem az Amnesty, mert itt dolgozom, hanem azért is, mert iszonyúan fontos, hogy az emberek ismerjék az emberi jogaikat, tudják, hogy szabadon elmondhatják a véleményüket, megilleti őket az élethez, egészséghez vagy a boldoguláshoz való jog. Az Amnesty azért tesz, hogy Magyarországon a jogállam értékeit mindenki tiszteletben tartsa az adóbeszedőtől a miniszterekig, hogy a jog uralma mindenkire egyenlően vonatkozzon.”

Kristóf

Hiszek benne, hogy az aktivizmus változtat. Ez a változás reményt ad mindannyiunknak.”

Marci

“Azért támogatom az Amnesty International Magyarországot, mert a jövőt nem irányíthatatlannak tekintjük, hanem valaminek, amit kollektív erőfeszítésekkel jobbá alakíthatunk.”

Tünde

“Mindenféle szerepemben megtalálom a helyem az Amnestynél: pedagógusként oktatok, szülőként és feleségként szeretek és támogatok, háziasszonyként feladataimat végzem. Mégis a legfontosabb, hogy itt őszinte, feltétel nélküli elfogadást, egyenlőséget, jogtudatosságot, és az emberi méltóság maximális tiszteletét tapasztalom.”

Bálint

Mert az emberi jogokért való harc mindannyiunk harca, és addig nem szabad megállni ezen az úton, amíg nincsen mindenkinek egyenlő joga Magyarországon és a világban!”

Eszter

“2019-ben csatlakoztam az Amnesty csapatához elnökségi tagként, mert hiszek az emberi jogokban és abban, hogy erről mind szélesebb körben érdemes beszélni.”

Barnabás

“Fontosnak tartom, hogy a mai világban, amikor sokszor jogainkat “garantáltnak” érezzük, ne felejtsük el, hogy egyrészt ez nem mindenhol van így, és vannak helyek, ahol ezekért még küzdeni kell, hogy biztosítsuk őket; másrészt, hogy bár garantáltnak hisszük ezeket a jogokat, folyamatosan tennünk kell érte, hogy azok is maradjanak.”

Dömény Krisztián

“Úgy gondolom, hogy nekünk, művészeknek és pedagógusoknak nagy szerepünk van abban, hogy mekkora egy társadalom érzékenysége, mennyire lesznek elfogadóak és szolidárisak a következő generációk. Bennünket is terhelni fog a felelősség azért, amilyenné válik a jövő! Az Amnesty International ennek a munkának ad táptalajt!”

Kata

“Azt gondolom, hogy az igazságosabb, jobb, diszkrimináció és gyűlöletmentes világ olyan érték, amivel könnyű azonosulni, amiért jó tenni.  Az Amnesty az elmúlt 30 évben bizonyította, hogy elkötelezetten harcol ezekért a célokért, hogy ha támogatjuk, jó ügyek mellé állunk, és segítünk abban, hogy a jövőben is mindent meg tudjon tenni közös céljainkért.”

Pokorny Szilárd (Poxy)

“Magyarországon ma nagy szükség van rá, hogy a jogállam sokszor meggyengült intézményeit megvédjük, mert ezek a legkiszolgáltatottabbaknak sokszor az egyetlen kapaszkodót jelentik. Az Amnesty Magyarország lelkes, őszinte és hiteles csapata pedig pont ezen dolgozik.”

András

“Az emberi jogok nem maguktól vannak, generációk kemény küzdelme vívta ki őket. A küzdelem nem ott ér véget, hogy elértük a célt és hátradőlünk: az emberi jogokért folyamatosan dolgozni kell!”

Ági

“Nagyon szeretem ezt a szervezetet. Mélyen hiszek benne, hogy együtt képesek vagyunk tenni egy igazságosabb világért, és itt az a jó, hogy sikerül változásokat elérni.”