A német parlament ma igent mondott a házassági egyenlőségre, és ezzel végre minden pár azonos jogokat élvez a házasság és az örökbefogadás területén.

"Az elfogadott törvény a jogegyenlőség és azoknak az aktivistáknak a győzelme, akik nagyon hosszú ideje harcoltak már a házassági egyenlőségért."

"Régi adósságát törlesztette a német törvényhozás a mélységesen diszkriminatív korlátozás eltörlésével, és így végre  - minden egyes joggal együtt - a házasság minden németországi pár számára egyenlő lesz."

"A törvénnyel Németország lett a 23. ország a világon, amely törvényesítette a házassági egyenlőséget, és ezzel egyértelmű üzenetet küldött a világ többi részének, hogy a meleg és leszbikus embereknek is ugyanolyan jogaik vannak, mint mindenkinek, és a jog teljes védelme őket is megilleti. 

Arra bátorítjuk Németországot, hogy haladjon tovább az LMBTI emberek jogegyenlőségéhez vezető úton, és tegye lehetővé a nem jogi megváltoztatását a transz emberek számára, és vessen véget a nem-életmentő és visszafordíthatatlan beavatkozásoknak az interszex gyerekek esetében."