Ifjúsági aktivizmus gyakornok

Az Amnesty International Magyarország (AIM) egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.

Az Amnesty International Magyarország szakmai önkéntest keres az ifjúsági aktivizmus programjába. Az ifjúsági aktivizmus gyakornok feladata lesz az Amnesty önszerveződő fiatalokból álló csoportjainak támogatása.

Szervezetünk programjában való részvétel kiemelkedő lehetőséget jelent azok számára, akik a civil szférában vagy nemzetközi ügyekkel kapcsolatban szeretnének szakmai tapasztalatot szerezni. A szakmai önkénteseket interjú során választjuk ki. A pozíció önkéntes jellegű, annak végén hivatalos referencialapot állítunk ki a résztvevőnek.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

• Az Amnesty ifjúsági weboldalának rendszeres frissítése és szerkesztése
  • Az Amnesty adatbázisának rendszeres frissítése és szerkesztése, e-mailek kezelése
  • Az Amnesty képviselete rendezvényeken, fesztiválokon
  • Az Amnesty fiataloknak szóló hírlevelének szerkesztése és tartalmának koordinálása
  • Az Amnesty fiataloknak szóló programjainak kommunikációja és azok megvalósításában való segédkezés (Ifjúsági találkozók és táborok, hazai és nemzetközi ifjúsági programok)

TÉGED KERESÜNK, HA:

• szeretnéd aktívan tenni az emberi jogok védelméért, érvényesüléséért
  • dolgoztál már korábban fiatalok csoportjaival (előny például, ha aktív szerepet vállalsz/vállaltál diákszervezetekben vagy ifjúsági szervezetekben)
  • kiválóan kommunikálsz írásban és szóban egyaránt
  • jól kommunikálsz angolul
  • lendületes vagy, jól dolgozol csapatban és önállóan is
  • van tapasztalatod különböző közösségi media felületek (Facebook, Instagram) kezelésében
  • Előny, ha értesz a kép/videó szerkesztéshez, illetve honlap kezeléshez (Webnode)

AMIT KÍNÁLUNK:

• betekintés a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének hazai és nemzetközi munkájába
  • bevezetés a szervezet irodai működésébe tapasztalt munkatársaink között
  • fiatal aktivistáinkkal dolgozhatsz együtt
  • lehetőség szerint nemzetközi képzéseken, utazásokon való részvétel
  • fiatalos csapat és nagy lendület
  • ajánlólevél magyarul és angolul

Munkavégzés helye: az Amnesty International Magyarország irodájában (1054 Budapest Báthory utca 4.) és otthonról.
Munkavégzés ideje: megegyezés szerint kb. 5-6 hónap, heti 20 órában, rugalmas időbeosztással

Szakmai önkéntes program tervezett időtartama: 2022 december -2023 május

Jelentkezési határidő: 2022. november 20.

Jelentkezés módja: Jelentkezés módja: az alábbi dokumentumokat küldd el nekünk az v.szabo.julia@amnesty.hu címre „Ifjúsági aktivizmus gyakornok 2022” tárggyal

1. Magyar nyelvű önéletrajz
  1. Motivációs levél (max 1 oldal)
  1. Egy külön dokumentumban küldd el az alábbi két feladatra adott válaszaidat:
    • Mutatkozz be a fiatal aktivistáinknak szóló hírlevélben! Maximum 10 sorban írj magadról, érdeklődési köreidről, arról, hogy miért éppen az Amnestynél vagy gyakornok, és ajánlj egy számodra kedves filmet/zenét/könyvet vagy akár mindhármat!
    • Írj egy angol nyelvű Facebook eseményleírást egy aktivistáinknak szóló csapatépítőhöz!

Figyelem! Kizárólag a hiánytalanul beérkező jelentkezéseket igazoljuk vissza e-mailben. A hiányos vagy késve beérkező jelentkezéseket nem tudjuk fogadni, ezért ezeket nem áll módunkban visszaigazolni.

Értesítés a második körbe való továbbjutásról hiánytalan jelentkezés esetén: 2022. november 21.

Szóbeli interjú várható ideje: 2022. november 22-25.

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.

A jelentkező a jelentkezés megküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatait az Egyesület a kiválasztási folyamat lezárulását követően hat hónapig kezelje. Ezt követően a jelentkezések, és azzal együtt minden személyes adat törlésre kerül.