Sürgős akció

Demand justice for Taner Kılıç / Igazságot Taner Kilicnek

Törökország, Az akció indult: 2018/7/30, A petíció aktív

Our dear friend and Honorary Chair of Amnesty Turkey, Taner Kılıç, has been in prison since June 2017. He is on trial on baseless charges when he hasn’t done anything wrong.

ENGLISH

A lawyer and human rights defender, Taner has spent decades defending the rights of refugees and other marginalised groups. No evidence of any crime has been found, yet the government continues to punish him for his human rights work.

Taner’s family miss him desperately. His three daughters want nothing more than to be reunited with him. On 21 June, the court decided to continue Taner’s imprisonment for no legitimate reason. While his family waited excitedly to greet him, he will remain locked away.

The courts are delaying justice for Taner. A recently released police report proves that Taner is innocent of the charges against him. This injustice must end. Taner must be allowed to return home to his family.

Taner Kılıç – the honorary Chair of Amnesty Turkey – was detained in the early hours of 6 June 2017 along with 22 other lawyers on suspicion of involvement with the ‘terrorist organisation’, Fethullah Gülen. Shortly after he was officially charged with membership of the organisation and remanded in pre-trial detention. It’s now been a year since he was locked up, torn apart from his wife and daughters.

Taner is neither a supporter nor a follower of the Fethullah Gülen movement and has in fact been critical of its role in Turkey. He must not face trial on the basis of such flimsy and inadequate accusations.

He's faced two court hearings but, despite the complete lack of evidence against him, he remains jailed pending his next hearing on 6 November.

Please join us in fighting for Taner’s freedom and show the Turkish authorities that we will not be silenced. Send a message to the Turkish Ministry of Justice now, demanding that Taner be freed immediately.

• -----------------

MAGYAR

Kedves barátunk, a török Amnesty tiszteletbeli elnöke, Taner Kılıç 2017. júniusa óta börtönben ül. Koholt vádakra alapozva indítottak vizsgálatot ellene, holott semmi törvénytelent nem tett.

Az emberi jogi ügyvéd és jogvédő Taner évtizedek óta védi a menekültek és más kirekesztett csoportok jogait. Bár semmilyen bűntettre utaló bizonyítékot nem találtak ellene, az állam tovább bünteti Tanert az emberi jogokért végzett munkájáért.

Tanert kétségbeesetten hiányolja otthonról a családja. Három lánya csupán annyit szeretne, hogy újra láthassák az apjukat. Bár fogva tartására nincs törvényes indok, a bíróság június 21-én mégis úgy határozott, hogy nem engedik szabadon Tanert. Míg családja reménykedve várja hazaérkezését, ő továbbra is börtönben van.

A bíróság késlelteti az igazság szolgáltatását annak ellenére, hogy két nemrégiben kiadott rendőri jelentés is bizonyítja Taner ártatlanságát. Véget kell vetni az igazságtalanságnak. Tanert szabadon kell engedni, hogy hazatérhessen a családjához.

Taner Kılıçet – a török Amnesty tiszteletbeli elnökét – 2017. június 6-án vették őrizetbe 22 másik ügyvéddel együtt. A vád együttműködött Fethullah Gülen „terrorista szervezetével”. Kevéssel az őrizetbevétele után szervezeti tagságára hivatkozva hivatalosan is vádat emeltek ellene és előzetes letartóztatásba helyezték. Immáron egy éve, hogy Tanert feleségétől és lányaitól elszakítva tartják.

Taner se nem támogatója, se nem követője a Gülen mozgalmának, sőt, kritizálta annak törökországi szerepét. Nem engedhetjük, hogy alaptalan vádak alapján állítsák bíróság elé.

Eddig két bírósági tárgyalása volt, és bár nincs ellene bizonyíték, a november 6-án tartandó következő tárgyalásig rács mögött marad.

Küzdj velünk Taner szabadságáért, mutassuk meg a török hatóságoknak, hogy minket nem lehet elhallgattatni. Írd alá a török igazságügyi miniszternek szóló petíciónkat, és követeld Taner azonnali szabadon engedését!

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Abdulhamit Gül: Minister of Justice, Ministry of Justice

Követeljük:

• immediately and unconditionally release Taner Kilic and drop the baseless charges against him
  • release all the prisoners of conscience in Turkey