Az online petíció szövege Szólítsd fel az érintett miskolci hatóságokat

Polgármester
Dr. Kriza Ákos
Polgármesteri HIvatal
Városház tér 8.
Miskolc 3525
Magyarország

Tisztelt Polgármester Úr!

A miskolci Számozott utcákban sok családot fenyeget a hajléktalanná válás. Ezeknek az embereknek azért kell elhagyniuk az otthonaikat, mert Miskolc városának vezetése úgy döntött, hogy felszámolja a környéket, ahol élnek. A legtöbben közülük generációk óta a város lakói, ott születtek és nőttek fel. Családos emberek, akiknek mivel nincs hova menniük, az utcára fognak kerülni a gyerekeikkel együtt. Az önkormányzat döntését nem előzte meg érdemi konzultáció, nem térképezték fel, hogy milyen alternatívák vannak a kilakoltatások helyett, és nem biztosítanak más lakhatási lehetőséget sem ezeknek a családoknak, ezzel megszegve a vonatkozó nemzetközi emberi jogi előírásokat, és megsértve az ott élők emberi jogait.

Ezért:

• Kérem, hogy az önkormányzat függessze fel a kilakoltatásokat addig, amíg valódi konzultációra nem kerül sor a Számozott utcákban élőkkel, és amíg mindenki számára a nemzetközi sztenderdeknek is megfelelő alternatív lakhatást nem biztosítanak,

• Biztosítsa, hogy az érintett városi hatóságok megtegyenek mindent azért, hogy a kilakoltatásra csak a legvégső esetben kerüljön sor, és akkor is a nemzetközi emberi jogi előírások maximális tiszteletben tartásával hajtják azokat végre,

• Biztosítsa, hogy a 2014-ben kilakoltatottak is megfelelő jóvátételhez juthatnak, ideértve az alternatív lakhatás biztosítását is számukra.

Tisztelettel:

Bezárás