×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a nigériai hatóságokat, hogy csökkentsék Moses büntetését, hogy ne kelljen meghalnia.

Governor of Delta State
Dr. Emmanuel Uduaghan
Office of the Governor
Government House Asaba
Delta State
Nigeria

Őméltósága Dr. Emmanuel Uduaghan,

Moses Akatugba ügyével kapcsolatban írok Önnek, akit meggyőződésem szerint jogtalanul tartóztattak le és ítélték halálra. Őrizetbe vétele után fogva tartói több alkalommal megkínozták, ez pedig ellentétben áll az ENSZ kínzás elleni egyezményével, amelyet Nigéria is aláírt.

Követelem, hogy biztosítsa Moses Akatugba ügyének újratárgyalását egy független és pártatlan bíróság előtt. Meggyőződésem továbbá, hogy Moses vallomását kínzással kényszerítették ki, fogva tartásának körülményei tehát tisztességtelenek és jogtalanok. Nyomatékosan megkérem Delta Állam hatóságait, hogy indítsanak független nyomozást Moses ügyében, mely során kivizsgálják az általa elszenvedett jogsértéseket és az ellene felhozott vádak jogosságát.

Felkérem, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel vessen véget a foglyok kínzásának és a nigériai hatóságok által elkövetett rendőri túlkapásoknak. Kérem továbbá, hogy a nemzetközi és nigériai jogszabályoknak megfelelően vizsgáltassa ki azokat az eseteket, amelyek során kínzás gyanúja merül fel.

Tisztelettel,

Bezárás