×

Az online petíció szövege Szólítsd fel Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét
President
Donald Tusk
European Council
Rue de la Loi 175
Brussels 1048
Kingdom of Belgium


Tisztelt Elnök Úr,

Mély aggodalmamat szeretném kifejezni a menekültek és menedékkérők görögországi helyzetét illetően. Menekültek ezrei – beleértve kisgyermekes családokat, fogyatékkal élőket és terhes nőket – ragadtak rettenetes körülmények között Görögországban a diszkriminatív határzáraknak köszönhetően. Sokan a szabad ég alatt éjszakáznak és nem kapnak semmilyen védelmet. További több ezer ember érkezésével a humanitárius helyzet egyre rosszabbodni fog, ha az Európai Unió tagállamai továbbra sem helyeznek át menekülteket Görögországból.

A szolidaritás hiánya a tagállamok részéről elképesztő szenvedésre ítéli a menekülteket. A kialakult helyzet elfogadhatatlan. Európának muszáj többet tennie.

Arra kérem Önt mint az Európai Tanács elnökét, hogy lépjen közbe a görögországi humanitárius válság ügyében, és sürgesse az EU állam és kormányfőit, hogy:

minden elérhető eszközt ragadjanak meg a görögországi menedékkérők sürgős befogadására – beleértve nagy számú menekült áthelyezését anélkül, hogy diszkriminatív feltételeket alkalmaznának a kiválasztásukkor, a családegyesítést és a menedékkérők vízumhoz való hozzájutását, hogy törvényesen utazhassanak tovább

létesítsenek több biztonságos és legális útvonalat a nemzetközi védelemre szoruló emberek számára, biztosítva ezzel, hogy a menekülteknek ne kelljen veszélyes tengeri utakon hajóval átkelni az európai védelem érdekében

Tisztelettel:
Bezárás