Az online petíció szövege Szólítsd fel az orosz hatóságokat

Prosecutor of Orel Region
Ivan Vasilievich Poluektov
Ul.Krasnoarmeiskaia, 17a
Orel 302040
Russian Federation

Tisztelt Ügyész Úr,

Azért fordulok Önhöz, hogy a legmélyebb felháborodásomat fejezzem ki a dán nemzetiségű, a Jehova tanúi nevű vallási csoport tagjának, Dennis Christensennek az elítélése miatt.

Február 6-án a Zheleznodorznyi kerületi bíróság Orjol városában bűnösnek találta Dennis Chritensent “szélsőséges szervezethez köthető tevékenységek szervezése” vádjában az orosz Büntető Törvénykönyv 282.2 (1) szakasza alapján, és 6 év börtönbüntetésre ítélte.

Dennis Christensent azért vonták büntetőeljárás alá, mert Jehova tanújaként gyakorolta vallását. A vallás szabad gyakorlását mind az orosz Alkotmány, mint az Oroszország által ratifikált nemzetközi emberi jogi egyezmények garantálják. Dennis Christensen és más Jehova tanúinak vád alá helyezésével Oroszország emberi jogokat sért. Dennis Christensen lelkiismereti fogoly és kizárólag azért került börtönbe, mert szabadon gyakorolta vallását.

Minderre tekintettel felhívom, hogy haladéktalanul és feltétel nélkül bocsássák szabadon, és az ellene felhozott valamennyi vádat ejtsék.

Tisztelettel:

Bezárás