×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a venezuelai hatóságokat, hogy vizsgálják ki a kínzással kapcsolatos vádakat!

Attorney General
Dra. Luisa Ortega Díaz
Edificio Sede Principal del Ministerio Público Esquinas de Misericordia a Pele El Ojo
Avenida México
Caracas
Venezula

Tisztelt Főügyész Úr!

Daniel Quinterót 21 éves korában a Nemzeti Gárda tagjai letartóztatták egy tüntetésről hazafelé menet. A hatóság emberei többször brutálisan megkínozták és halálosan megfenyegették. Daniel egyike azoknak a bátor embereknek, akik jelentették az ellenük elkövetett jogsértéseket, amiért szintén megfenyegették.

Kérem, hogy vizsgálja ki alaposan, függetlenül és pártatlanul Daniel Quintero panaszát, miszerint kínzásnak és embertelen bánásmódnak volt alávetve, és biztosítsa, hogy a felelősöket bíróság elé állítják. Kérem továbbá, hogy biztosítsa, hogy minden jogsértéssel kapcsolatos panasz függetlenül és pártatlanul kivizsgálásra kerül, illetve sürgetem, hogy azonosítsák a felelősöket és állítsák őket bíróság elé.

Kérem, hogy védjék meg az áldozatokat, szemtanúkat és családjaikat az erőszak, erőszakkal való fenyegetés vagy a megfélemlítés bármilyen formájával szemben, amely a nyomozás során felmerülhet. Végezetül pedig biztosítsa, hogy az emberek szabadon gyakorolhassák szólásszabadsághoz kapcsolódó jogaikat, és gyülekezhessenek anélkül, hogy megtorlástól kelljen tartaniuk.

Tisztelettel,

Bezárás