Ismerjétek meg legújabb munkatársunkat, Kolozs Andreát.

Kolozs Andrea

ELŐSZÖR MESÉLJ EGY KICSIT MAGADRÓL: MI A HÁROM LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT TUDNI ÉRDEMES RÓLAD?

Még a gimnázium mellett kezdtem el dolgozni a civil szférában, akkor a természetvédelem területén. Az elmúlt közel 10 évben sok területen kipróbáltam magam a gyerekfoglalkozásoktól a grafikai munkákon át a pályázatírásig, de a civil szférát egy pillanatra sem hagytam el és nem is tervezem.

A tanulmányaimban és a munkámban is mindig humán területen éreztem magam otthon, ettől függetlenül nagyon vonzanak a technikai feladatok, szeretek egyedül megszerelni dolgokat, legyen az robotgép vagy a cserépkályha. Ezzel együtt sincs az a kávé, ami annyira fel tud pörgetni, mint ha emberekkel foglalkozhatok (azért egy finom kávénak is nagyon tudok örülni).

MIÉRT JELENTKEZTÉL HOZZÁNK?

Nem ért nagy meglepetésként, de az egyetem alatt értettem meg igazán, hogy semmi nem tud úgy feldühíteni, mint amikor társadalmi igazságtalanságot vagy egyenlőtlenséget látok. Ezt a dühöt pedig a munkámban szeretném felhasználni arra, hogy tegyek ellene. Ráadásul jelnek tekintem, hogy bár elköltöztem a korábbi Amnesty iroda közvetlen közeléből, az egész szervezet utánam költözött, hogy újra sétatávolságra legyen tőlem.

MIK LESZNEK A LEGFONTOSABB FELADATAID?

Az aktivisták felkészítése és segítése lesz az elsődleges feladatom azért, hogy jó és sikeres élmény lehessen nekik a szélesebb társadalom megszólítása. A munkám igazi gyümölcse az lesz, ha az Amnesty munkája, akciói és az ügyek amelyek mellett kiáll, még nagyobb nyilvánosságot kapnak és többen, pontosabb képet kapnak róluk.

SZERINTED MI LESZ A LEGNAGYOBB KIHÍVÁS A POZÍCIÓBAN?

Az aktivisták munkája óriási változást idézhet elő, de ez a változás sokszor lassú és nehezen észrevehető. Az egyik legnehezebb feladatom ezért az lesz, hogy önkénteseknek megmutassam, hogy amit csinálnak az egy pillangó szárnycsapásának tűnhet, de szélvihar lehet belőle.

SZERINTED MIT TEHETÜNK KÖZÖSEN AZ EMBERI JOGOKÉRT MAGYARORSZÁGON?

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát már több mint 70 éve elfogadták, ennek ellenére itthon még mindig sokszor sérülnek az emberi jogok. Ezen a leghatékonyabban szerintem az oktatással javíthatunk, nem csak iskolai szinten. Egyre többet esik szó erről a témáról, de átfogó ismeretei még mindig keveseknek van. Amíg az emberek nem ismerik a jogaikat, nem is tudnak kiállni mellettük igazán.

Bejegyzés helye:Rólunk